Keurmerken en garanties schilders

Een professionele schilder inhuren is iets waar jij je portemonnee goed voor zal moeten open trekken. Het is dan ook niet voor niets dat het zaak is om te kijken naar de keurmerken en garanties die een schilder voert wanneer hij bij jou komt werken. We hebben een aantal van deze keurmerken en garanties voor je op een rij gezet zodat jij weet waar je op moet letten.

De prijs die jij betaalt voor een schilder met een keurmerk

Ga jij een schilder met een keurmerk inschakelen voor een schilderklus, dan mag je ongeveer de volgende tarieven verwachten:

Wat voor producten of diensten bestel je Wat wordt er allemaal aan je berekend Hoe is de prijs tot stand gekomen Wat is de prijs
Schilderwerk grote stukken Schilderwerk, arbeidsloon, materiaal en de BTW Per vierkante meter Tussen 17 en 24 euro
Schilderwerk gedetailleerd Schilderwerk, arbeidsloon, materiaal en de BTW Per uur Tussen 38 en 46 euro
Sauzen Schilderwerk met roller, arbeidsloon, materiaal en de BTW Per vierkante meter Tussen 9 en 14 euro

De Betere schilder

Wanneer je een schilder met dit keurmerk inschakelt weet je dat je een heel veilig traject ingaat. De Beter Schilder heeft namelijk een aantal eisen waaraan hij moet voldoen:

  • De Betere Schilder is volledig gediplomeerd en gecertificeerd. Hij is dus bijgeschoold op gebied van technieken en het omgaan met de nieuwste materialen.
  • De Betere schilder levert een bindende offerte op. Hij zal nooit een offerte aanbieden en daar naderhand om wat voor reden dan ook vanaf wijken. De offerte die hij je vooraf toont is de prijs die jij moet betalen.
  • De Betere schilder is duidelijk met zijn garanties. Hij moet jou verplicht een aantal jaar garantie op het geleverde werk geven. Dit kan oplopen van 2 tot 4 jaar.
  • De betere schilder wordt iedere keer gecontroleerd. Als hij bij jou heeft gewerkt moet hij verantwoording daar over afleggen. Er komt een enquête bij jou waarin je de prestaties mag beoordelen.

AF erkende schilder

Deze schilder moet aan een aantal eisen voldoen die het voor jou heel betrouwbaar maken om de schilder in te huren. De eisen zijn vergelijkbaar met die van de Betere Schilder.

  • De AF erkende schilder werkt met de beste materialen. Hij werkt met professioneel materiaal en heeft daardoor een mooi duurzaam resultaat
  • De AF erkende schilder heeft alle benodigde diploma’s en certificaten. Hij is volledig geschoold en indien nodig bijgeschoold.
  • De AF erkende schilder moet een offerte uitbrengen en zich daaraan houden. Er komen ook in dit geval geen verrassingen achteraf.
  • Er komt ook in dit geval een klanttevredenheidsonderzoek. Hierbij wordt gemonitord of de schilder zijn werk goed heeft gedaan.

De garanties bij een schilder

Huur je een schilder in, dan doe je dat doorgaans vooraf en de schilder plant jouw werkzaamheden in. Tijdens dat traject kunnen er zaken misgaan waardoor jij een deel van je geld kwijt bent. We keken naar de garanties die je krijgt wanneer je een schilder inhuurt.

Het keurmerk kwaliteits vakman

De schilder die bij dit keurmerk/garantie is aangesloten biedt jou de zekerheid dat werkzaamheden altijd worden voltooid. Gaat het bedrijf tussendoor failliet of is er een garantie claim over een schilder die niet meer werkzaam is, dan zal een collega schilder die ook bij dit keurmerk is aangesloten de werkzaamheden komen afmaken. Je bent dus nooit een aanbetaling of een recht op garantie kwijt.

Garantie op het schilderwerk verklaard

We hadden het al over de garantie die schilders geven op hun schilderwerk. Deze garantie valt onder twee categorieën.

  • 2 jaar garantie op de kwaliteit en de kleurechtheid van schilderwerk buiten. Het gaat dan om werkzaamheden die met professionele eigen materialen door een professionele schilder zijn uitgevoerd.
  • 4 jaar garantie op de kwaliteit en de kleurvastheid van schilderwerk binnenshuis. Ook in dit geval is er professioneel materiaal gebruikt wat door een gediplomeerde schilder is aangebracht.

De offertes van de schilder nader verklaard

Een schilder is dus nagenoeg verplicht om jou een offerte uit te brengen voordat hij aan het werk gaat. Op die offerte moet een aantal posten separaat worden vermeld. We hebben ze benoemd in onderstaand gedeelte.

De gebruikte materialen

De professionele schilder zal altijd met zijn eigen materialen werken. Vrijwel nooit wordt er gewerkt met bijvoorbeeld een soort verf die jij zelf hebt ingekocht. De schilder kan namelijk aan professionele verf komen waarvan hij de kleurechtheid en de kwaliteiten kan waarborgen. Daarnaast heeft de schilder zijn eigen schildergerei waarmee hij werkt. Dit zijn geen wegwerp rollers en wegwerpkwasten, maar professionele materialen die bijvoorbeeld geen losse haren zullen achterlaten in het schilderwerk bij jouw huis.

Het gebruik van materieel

Daaronder vallen bijvoorbeeld een hoge ladder die de schilder moet huren om werkzaamheden bij jouw huis te kunnen uitvoeren of een bouwsteiger. De huurkosten van dit materiaal zal de schilder bij jou in rekening brengen. Heb jij zelf een bouwsteiger of een hoge ladder in huis, dan zal de schilder deze, na inspectie van het materieel op veiligheid, gebruiken.

Het arbeidsloon

Dit kan een uurtarief van de schilder zijn, maar het kan ook een tarief per vierkante meter zijn. Let erop dat deze prijsstelling wel duidelijk op de offerte wordt vermeld zodat daar later geen verwarring over ontstaat.

De BTW

Prijzen op de offerte dienen altijd inclusief de BTW te worden vermeld. Het gaat dan om 21 procent over het materiaal, en in de meeste gevallen 9 procent over het arbeidsloon.

Voorrijkosten en kilometerkosten

Deze posten worden nogal eens verward. Voorrijkosten zijn de kosten die de schilder maakt om materiaal aan te voeren en de werkplek klaar te zetten. Kilometerkosten zijn de kosten die de schilder maakt om bij jouw huis te komen. Kies dan ook een schilder die in jouw omgeving gevestigd is.

Kies een schilder

Een schilder met keurmerk kies je door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je kan vergelijken. Dat zal je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

Vergelijk lokale schilders: