Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waar let ik op bij een schilder offerte?Waar let ik op bij een schilder offerte? Heb je een klus en wil je die door de schilder laten uitvoeren, dan vraag je het beste eerst offertes op. Wanneer je offertes gaat vergelijken is het goed om te weten op welke punten je ze moet vergelijken. We hebben de belangrijkste posten en punten voor je op een rij gezet.

 

*Tip: gratis offertes

Wil jij geld besparen op je schilderklus? Vergelijk dan gratis offertes van schildersbedrijven in jouw regio. Bespaar op deze manier tot 30%!

De prijs van een professionele schilder

Allereerst vroegen we de prijs op van een professionele schilder. We kregen een aantal offertes en prijzen toegestuurd die we voor je op een rij hebben gezet.

Wat voor diensten neem je af van de schilder Wat zit er zoal bij de prijs inbegrepen Op basis waarvan is de prijs bepaald Wat is de prijs van het schilderwerk
Een schilder voor binnenshuis Schilderwerk, materiaal en de BTW Per uur Tussen 39 en 46 euro
Een schilder voor buitenshuis Schilderwerk, materiaal en de BTW Per vierkante meter Tussen 29 en 36 euro
Een schilder voor buitenshuis Schilderwerk, materiaal en de BTW Per uur Tussen 45 en 50 euro
Een schilder voor buitenshuis Schilderwerk, materiaal en de BTW Per vierkante meter Tussen 33 en 36 euro

 

De diverse onderdelen van de offerte

Een offerte bestaat uit de volgende onderdelen. We zullen ze naderhand verder toelichten.

  • Materiaal
  • Materieel
  • Arbeidsloon
  • BTW
  • Voorrijkosten
  • Kilometerkosten.

De materialen die gebruikt zijn

Denk hierbij aan de verf die de schilder heeft gebruikt maar ook aan bijvoorbeeld het materiaal om randen mee af te plakken en afdek folie. Deze materialen worden voor de klus in rekening gebracht. Alle materialen die de schilder apart heeft moeten inkopen voor jouw klus worden hierbij in rekening gebracht. Natuurlijk kan je zelf ook een deel van de materialen regelen door bijvoorbeeld een specifieke soort verf in huis te halen als de schilder daar niet aan kan komen. Denk eraan dat de schilder met duurdere materialen werkt dan dat jij zelf zou doen. Hij gebruikt een hogere kwaliteit verf dan dat de bouwmarkt verkoopt. Je bent dan ook behoorlijk wat kwijt voor de materialen.

Het materieel

Onder het materieel mag je meerdere zaken verstaan. Denk bijvoorbeeld aan een hoge ladder of een (kleine) stelling om aan het werk te kunnen. Zeker bij buitenschilderwerk komt er behoorlijk wat materieel aan te pas. De schilder moet dit doorgaans inhuren voor de klus bij jou en de kosten daarvan brengt hij bij jou in rekening. Ga nooit zomaar akkoord met een post ‘materieel diversen’. Vraag aan de schilder wat er allemaal bij het materieel zit inbegrepen. Voor veel schilders valt namelijk ook het gebruik van hun professionele schildergerei hier onder. Jij betaalt voor het gebruik omdat ze erop af moeten schrijven. Wordt er spuitwerk verricht dan betaal je ook voor het gebruik van de verfspuit van de schilder.

Het arbeidsloon

Dit is een post waarbij je moet oppassen. Een schilder kan zijn tarieven namelijk op twee manieren berekenen. Hij kan dit doen op basis van een uurloon of een tarief per vierkante meter. Hij zal een uurloon berekenen wanneer het gaat om meer gedetailleerd schilderwerk. Wanneer er een bepaalde techniek aan te pas komt of wanneer het om gecompliceerder schilderwerk gaat krijg jij de rekening in de vorm van uurloon gepresenteerd. Gaat het om recht zo die gaat schilderwerk waarbij de schilder flinke stukken kan halen dan zal hij doorgaans per vierkante meter een prijs berekenen. Daarbij moet je kijken naar de complexiteit van het werk. Sauzen is een stuk goedkoper dan schilderen met de kwast.

De BTW

Dit is een post die wat uitleg vereist. Wanneer je een huis van twee jaar of ouder laat schilderen door de schilder krijg je een korting op de BTW. Die is ooit door de overheid in het leven geroepen om de noodlijdende bouwsector uit het slop te halen. Voor het arbeidsloon van de schilder betaal je in dit geval 9 procent BTW. Over de materialen en andere posten op de factuur betaal je het hoge tarief van 21 procent. De schilder zal automatisch deze subsidie op de factuur verrekenen. Jij hoeft deze dus niet handmatig aan te vragen zoals met veel subsidies in ons land wel het geval is.

Voorrijkosten

De voorrijkosten zijn een post die voor de schilder een vast bedrag zijn. Dit is ongeacht of het een schilderklus van meerdere dagen of een paar uur betreft. Het gaat in dit geval om kosten die gemaakt worden voor bijvoorbeeld het aanvoeren van de materialen en voor het klaarmaken van de werkplek. De tijd die de schilder kwijt is aan het afschermen van jouw meubilair en de vloer valt ook onder de voorrijkosten.

De kilometerkosten

Dit is een post waarop door jou behoorlijk valt te besparen. Een schilder moet namelijk een bepaalde afstand afleggen voor hij bij jouw huis is. Die afstand brengt hij bij jou in rekening. Voor elke afgelegde kilometer betaal jij een bepaald bedrag. Let dan ook goed op wat de afstand is die de schilder naar jouw huis moet afleggen. Door een schilder te selecteren die in jouw omgeving gevestigd is bespaar je op de kilometerkosten.

Offertes vergelijken

Aan de hand van de bovenstaande checklist vraag je eerst offertes op voor je een schilder inhuurt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat vergelijken zal je direct een voordeel opleveren wat kan oplopen tot wel 20 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Goede schilder gezocht stappenplan

Voor alle verfklussen, zowel binnen als buiten, kunt u een schilder inschakelen.

Hoe doe je kunststof kozijnen een verfbeurt geven?

Met je kozijnen kun je eigenlijk niet zoveel. Of je nu houten

Tips voor het schilderen van je huis van professionele schilders

Het is altijd snel gebeurd om een vakman voor een klus in