Trap schilderen

Werkwijze om de trap te schilderen

Een trap schilderen is in sommige gevallen niet meer te ontwijken. Doordat er schade is ontstaan, kan het een goed moment zijn om de trap aan te pakken. Het kan ook zijn dat na jaren u uitgekeken bent op de huidige kleur. Zeker als de gehele woning wordt opgefrist, dan kan de trap niet achterblijven. De trap wordt vaak als eerst gezien bij binnenkomst en is een echte eye-catcher.

Kosten van een trap schilderen

De verbindende factor tussen 2 verdiepingen, daardoor word een trap de gehele dag door gebruikt. Door een goede verflaag kan het dus wel jaren worden beschermd, maar naar verloop van tijd is het toch nodig om deze te vernieuwen.

Om een prijskaartje aan de trap te hangen, zijn er meerdere factoren die hierbij komen kijken. Daarom is het nu lastig om een vaste prijs hieraan te koppelen. Om een indicatie te geven hebben we gemiddeldes genomen en in onderstaande tabel gezet. Om specifieke kosten te ontvangen voor uw situatie, kunt u geheel gratis een vergelijking aanvragen.

De gemiddelde kosten voor het schilderen van een trap<
center>
Vanaf €250,- tot €750,-

Bespaartips voor trap schilderen

Het laten schilderen van een trap kan dus voor bovenstaande tarieven. Echter zijn dit pure indicaties en kunnen we geen specifieke prijs noemen. Doordat er vele soorten trappen zijn en ze allemaal in verschillende staat verkeren. Door een gratis vergelijking aan te vragen, zult u tot 6 offertes ontvangen van schildersbedrijven. Hierin worden wel exact de kosten genoemd. Doordat dit op basis van uw wensen en situatie is, krijgt u direct een beter beeld van de mogelijkheden.

Een vergelijking aanvragen is daarom de gouden tip om in korte tijd een hoop te besparen. De prijzen kunnen tot wel 25% uit elkaar liggen. Dan is het vaak makkelijk om een keuze te maken. Alhoewel het ook om serviceniveau gaat, dit zal moeten worden meegewogen in het maken van de keuze.

Waar rekening met houden?

Op het moment dat de trap aangepakt gaat worden, is het verstandig om alle opties te overwegen. Zo is het opnieuw schilderen een optie. Ook kan er (deels) gestoffeerd worden of in sommige gevallen een hele traprenovatie. De kosten bij een hele traprenovatie zullen wel fors hoger liggen natuurlijk, maar hierbij kunnen er bijvoorbeeld ook spots worden ingebouwd.

Welke verf kiezen

De keuze van de verf is bij een trap heel cruciaal. Er zal hiervoor gekozen moeten worden voor een verf die extreem slijtvast is. De eerste keuze hiervoor is een lak op basis van (poly)urethaan alkydhars. Een andere optie kan zijn door te kiezen voor vloerverf. Beide zijn goede opties die het vele gebruik van de trap aan kunnen. Als er ergens niet bezuinigd op moet worden is het wel op de verf voor de trap. Laat u dan ook altijd adviseren door een verfspeciaalzaak of een schildersbedrijf in de regio.

Kleur bepalen

Door een bezoek te brengen aan een verfspeciaalzaak, kan er ook direct worden gekeken naar de diverse kleuren. Door de verschillende lichtsinvallen is het belangrijk om hier de juiste keuze in te maken. Ieder heeft zijn smaak, er kan worden gekozen voor zowel een effen kleur als voor een patroon.

Voorbeelden van een geschilderde trap

Neem een kijkje op onze pinterest pagina of zie enkele voorbeelden hieronder:

Screenshot van pinterest pagina trap schilderen

Maken van een planning

Wanneer de trap zelf geverfd gaat worden. Is het belangrijk om alles goed voor te bereiden. Hierbij start het met de aanschaf van de juiste verf. Maar ook bij het schilderen van de trap zelf. Het is natuurlijk niet wenselijk om na het schilderen van de trap boven opgesloten te zitten. Daarom zijn hier een aantal verftechnieken die het kunnen voorkomen.

  • Start met het schilderen van 1 helft, bijvoorbeeld alleen linker of rechterhelft van de trap.
  • Sla bij het schilderen telkens een trede over, zo kunt u nog gebruik maken van de trap. Gevaar is wel dat het vaker mis gaat en de pas geschilderde trede alsnog wordt beschadigd.

Tijd besparen en het beste resultaat

Door het inschakelen van een schilder kan alle tijd bespaart worden. Wat hiervoor enkel geregeld moet worden, is het vinden van het juiste schildersbedrijf. Dit kan heel eenvoudig door het aanvragen van een gratis vergelijking. Ontvang direct 6 offertes van schilders uit de regio en maak de vergelijking. Binnen enkele minuten aangevraagd en het contact met een schilder is makkelijk gelegd.

Een schilder kan het werk vaak op korte termijn uitvoeren en hier hoeft u zelf geen kwast voor aan te raken. Natuurlijk maakt u wel alle keuzes qua kleuren. Daarnaast zal de schilder zorgen voor een trap die eruit ziet als nieuw. Er zal automatisch gebruik worden gemaakt van de beste verf. Hierdoor is het resultaat voor jaren zeker en is er nauwelijks onderhoud nodig.

Vergelijk lokale schilders: