Binnenschilderwerk

Schilderwerk waar weersinvloeden geen rol spelen

Om te beginnen willen we duidelijk hebben waar binnenschilderwerk voor staat. Zoals in de titel al word aangegeven, gaat het om schilderwerk aan de binnenkant, waar het weer dus geen invloed op kan hebben. Voornamelijk voor het soort verf is dit een wezenlijk verschil tegenover buitenschilderwerk.

Middels deze pagina geven we graag meer inzicht in de kosten die bij het binnenschilderwerk komen kijken. Op basis van een indicatie kan er namelijk verder worden gegaan met het plannen. Een andere factor is de verwachtingen die men van een binnenschilder kan hebben.

binnenschilder

Kosten van binnenschilderwerk

Wanneer wij spreken over de kosten van een schilderwerk, reken wij met de prijzen die schilders hanteren. Om het schilderwerk uit te besteden, komen hier automatisch kosten bij kijken. Er zijn altijd tips waardoor de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.

Bepaal vooraf een budget wat vrij kan worden gemaakt voor het schilderwerk. Met dit budget kan er gekeken worden naar de mogelijkheden en kan er sneller een keuze gemaakt worden.

Om een indicatie te krijgen van de kosten binnenschilderwerk, hebben we hieronder een tabel met diverse soorten oppervlaktes. Met deze gemiddelde prijzen, kan eenvoudig de totale kosten worden berekend voor de gehele klus. Op basis van deze indicatie kan er worden gekeken naar de mogelijkheden binnen het budget.

WerkzaamhedenTarief binnenschilder
Schilderen€25 - €35 per m2
Spuitwerk€5 - €9 per m2
Sauswerk€10 - €14 per m2
Tarief schilder€30 - €35 per uur

Vaak kan een schilder wel rekenen met een totaal kostenplaatje. Voornamelijk bij grotere opdrachten is dit makkelijk af te spreken en kan men vaak met een scherp tarief op tafel komen. Bij een kleinere klus is een schilder vaker genoodzaakt om op basis van zijn uurtarief te werken. Hierdoor zullen de prijzen per vierkante meter helaas (maar logisch) wat hoger liggen.

Soorten binnenschilderwerk

Er zijn meerdere oppervlaktes die vallen onder het binnenschilderwerk. Ieder soort schilderwerk heeft zijn eigen kenmerken en aandachtspunten nodig. Om alles correct uit te kunnen voeren, is het belangrijk om per onderdeel specifiek in te lezen. Hieronder hebben we de meest voorkomende klussen opgesomd. Lees meer over het onderwerp door op de term te klikken.

Zoals hierboven werd aangegeven, zullen de kosten hiervoor ook uit een kunnen lopen. Daarom is het slim om de klus voor te leggen bij een schildersbedrijf en deze kan hierover adviseren

Spuiten of sausen van de muren?

Er zijn twee methodes om de muren van een nieuwe verflaag te voorzien. We zullen hier dan ook de verschillen bespreken tussen de volgende methodes:

  1. Latex spuiten
  2. Sauzen

We zullen de twee voornaamste verschillen benoemen. Natuurlijk hebben beide methodes specifieke kenmerken.

Het verschil zit hem vooral op de manier van aanbrengen. Door latexverf op de muur te spuiten, kan er sneller een groot oppervlakte worden gedaan. Door de snelheid hiervan zullen de kosten per m2 lager liggen dan bij het sauswerk.

Doordat er bij het verfspuiten een dunnere laag wordt aangebracht, is het onderliggende oppervlakte nog beter zichtbaar. De dunne laag die wordt aangebracht kan namelijk geen oneffenheden wegwerken. Dit is dan direct het grote voordeel bij sauswerk. Door een kleine structuur aan te brengen hoeft de muur niet 100% egaal te zijn. Dit komt dus neer op minder voorbereiding.

Afhankelijk van de huidige muur kan er daarom dus een overweging gemaakt worden. Op het moment dat de muur al geheel egaal is, dan is het kiezen voor latex spuiten een goede oplossing!

Taken binnenschilder

Een binnenschilder doet meer dan alleen de verf op de muren aanbrengen. Om een inzicht te geven over de werkzaamheden van een binnenschilder, hebben we de taken hieronder benoemd. Hierop kunnen de verwachtingen waarschijnlijk ook op worden afgesteld.

Advies geven

Door de ervaring heeft een schildersbedrijf de kennis in huis waardoor het advies heel waardevol is. Een adviserende rol hoort ook bij een professionele binnenschilder. Op basis van het advies kan er ook uiteindelijk worden bepaald of de schilder wel of niet geschikt is. Luister daarom goed naar het advies, het is en blijft een advies, de keuzes zullen daarna gemaakt worden.

Voorbereiding

Dit is geheel afhankelijk van de huidige situatie. Maar wat hier onderdeel van uit kan maken is bijvoorbeeld het repareren van de huidige wand, verwijderen van het behang, schuren en ontvetten van het oppervlak en ook het afdekken van de vloer.

Er valt nog veel meer te vertellen over het voorbereiden van het schilderwerk. Dit kost namelijk veel tijd en heel veel invloed op het eindresultaat.

Binnenschilderwerk uitvoeren

Tijdens deze taak komt het echte vakmanschap naar boven. Het binnenschilderwerk in een vrij korte tijd worden aangebracht. Dit is dan ook het moment dat het grootste verschil word gezien. De oude verflaag wordt vervangen en zal jaren voor plezier zorgen!

Nazorg

Hieronder vallen zowel de garanties als het onderhoud van het binnenschilderwerk. De garanties hopen we dat niet gebruikt hoeven te worden. Alleen het onderhoud is wel altijd aan te raden. Er kan hiervoor een onderhoudscontract worden afgesloten. Voor binnenschilderwerk is het niet altijd nodig. Een dergelijke contract wordt vaker gebruikt voor buitenschilderwerk. Maar voor het gemak kan de schilder regelmatig terug komen om alles te controleren en onderhouden waar nodig.

Goedkope binnenschilder

Om een goedkope binnenschilder te vinden, zal er goed gezocht moeten worden. Veelal gaat een lage prijs samen met het tegemoet komen bij de schilder. Hierbij kan het gaan om te ondersteunen in het werk, maar ook simpelweg door rekening te houden met zijn planning.

Op het moment dat de klus namelijk vrij flexibel is qua uitvoerdatum, is het makkelijk om hier kosten met te besparen. Zeker voor binnenschilderwerk geldt dat er een ‘winterschilder’ kan worden ingehuurd. Deze komt dan buiten het drukke schilderseizoen langs en kan hierdoor vaak extra korting geven.

Daarnaast blijft het altijd belangrijk om een vergelijking aan te vragen. Dit is de beste manier om snel en gemakkelijk op de kosten van binnenschilderwerk te besparen.

Vergelijk lokale schilders: