Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schilderOp het moment dat er een schildersbedrijf word ingeschakeld, zullen hier kosten aan verbonden zijn. Om u voor te bereiden op de klus is het belangrijk om een indicatie te hebben van deze kosten. Kosten schilder kunnen per klus nogal verschillen en mede door een prijsindicatie, kunt u een budget vaststellen. Natuurlijk helpen wij ook graag door te besparen op deze kosten. Door enkele tips mee te geven kan er al snel de prijs tot 40% lager uitvallen. Goede deal, vraag direct scherpe aanbiedingen van schilders aan voor de laagste schilder kosten!

*Tip: gratis offertes

Wil jij geld besparen op je schilderklus? Vergelijk dan gratis offertes van schildersbedrijven in jouw regio. Bespaar op deze manier tot 30%!

 

Wat kost een schilder?

Om de kosten van een schilder te kunnen bepalen, is het belangrijk om te weten dat we hierin 2 soorten schilders onderscheiden.

De tarieven tussen deze twee soorten schilders zullen verschillen. Al kan een schilder zowel een binnen- als buitenschilder zijn en gaat het daarom meer om het tarief wat er bij het werk komt kijken. Zo is het laten verrichten van buitenschilderwerk vaak complexer en hierdoor duurder dan binnenschilderwerk.

Het is mogelijk om het tarief van een schilder op aantal manieren te omschrijven. Zo is het mogelijk om de kosten schilder uit te drukken in een uurtarief en een andere manier is het uitdrukken in kosten per m2.

Om de vraag ‘wat kost een schilder?’ te beantwoorden, is er daarom meer informatie nodig over de daadwerkelijke klus. Maar door gemiddelde prijzen per m2 te geven, is het mogelijk om dit zelf te berekenen. Liever een concrete berekening laten maken? Vraag dan offertes op bij schilders uit de regio!

Uurtarief van een schilder

Zoals hierboven is omschreven, maken we onderscheid tussen binnen- en buitenschilders. In onderstaande tabel is dit verschil nog extra uitgelicht.

Soort schilderUurtarief
Binnenschilder€30 - €35 per uur
Buitenschilder€35 - €45 per uur

Zoals bekend kan 1 en hetzelfde schildersbedrijf dus diverse tarieven hanteren. Het uurtarief kan namelijk van de werkzaamheden afhangen. Daarnaast is het op basis van een uurtarief lastig in te schatten wat de kosten gaan zijn. Het is namelijk lastig in te schatten hoeveel uur een schilder nodig heeft voor de klus. Daarnaast omvat het materiaal een groot deel van de kosten en die kunnen heel erg uiteen lopen.

Prijs per m2

Naast het uurtarief, is het ook mogelijk dat de prijs wordt berekend op basis per vierkante meter. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger uit te rekenen hoeveel de totale kosten zullen bedragen. Door het tarief per vierkante meter te vermenigvuldigen met het daadwerkelijke aantal m2 komt er een totaalprijs uit.

Door de prijs per m2 te weten te komen is het dus al een stuk makkelijker om de kosten te berekenen. Mede doordat in de prijs per m2 al het materiaal en arbeidskosten zijn verwerkt. Zoek in onderstaande tabel uw schilderwerk op en bekijk welke kosten hier bij komen kijken.

Soort schilderwerkPrijs
Binnenschilderwerk
SpuitwerkVanaf €6 per m2
Sauswerkvanaf €12 per m2
Schilderwerk€25 - €30 per m2
Buitenschilderwerk
Schilderwerk€35 - €40 per m2

Bespaartips voor lagere kosten schilder

Er zijn een aantal tips die we u niet willen onthouden. Simpelweg omdat ze forse besparingen kunnen opleveren. We hebben de volgende 3 bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Tip 1: winterschilder inhuren

Doordat het schilderwerk ook deels seizoengebonden is, voornamelijk het buitenschilderwerk, heeft een schilder ook een wisselende agenda. Waar ze in het voorjaar en zomer vol zitten met werk, hebben ze het in de winter vaak wat minder druk. Dit heeft als voordeel dat ze in de winter vaak een extra korting hanteren om alsnog de agenda te kunnen vullen. Dit is natuurlijk zeer interessant wanneer er binnenshuis nog schilderwerk ligt te wachten. Dit kan namelijk makkelijk in de winter worden uitgevoerd tegen een voordelig tarief. Vandaar dat de term ‘winterschilder’ in het leven is geroepen. Lees meer over het inhuren van een winterschilder.

Tip 2: Zelf werk uit handen nemen

Dit is een tip waar een pro-actieve houding wordt verwacht. Het is namelijk zo dat er een aantal voorbereidingen vaak makkelijk zelf gedaan kunnen worden. Terwijl voor een schilder de helft van zijn tijd in de voorbereiding kan gaan zitten. Deze tijd word dan in 1 keer bespaard. Wat resulteert in een stuk lagere kosten. Vaak kan de schilder wel instructies geven wat er gedaan kan worden, met een beetje uitleg moet dat vervolgens helemaal goed komen. Hier kan natuurlijk zo ver in worden gegaan als men wenst. Belangrijk is om dit in overleg met een schildersbedrijf te doen. Zodat zij ook op de hoogte zijn wat er van ze verwacht word.

Tip 3: schilderwerk combineren

Ook bij een schilder betekend dat een grote klus schaalvoordelen oplevert. Op het moment dat een schilder enkel voor een klein stukje muur moet rijden, zullen de kosten relatief gezien veel hoger liggen. Daarom is het verstandig op het moment dat iets geschilderd moet worden, om goed naar de gehele woning te kijken. Mogelijk dat er ook wat buitenschilderwerk meegenomen kan worden. Of op het moment dat er een schilder buiten bezig is, dat de woning van binnen ook aangepakt kan worden? De prijs zal relatief goedkoper worden op het moment dat er meer werk uit te voeren is.

Spuitwerk: goedkoop alternatief

Naast het schilderen is er ook de mogelijkheid om de muren of plafond witten door middel van een spuitwerk. Een schilder kan door middel van een verfspuit razendsnel te werk gaan en hierdoor in korte tijd veel vierkante meters mee pakken. Hierdoor liggen voor spuitwerk de kosten erg laag en is dit een alternatief wat populair is.

Klinkt interessant? Lees meer over spuitwerk!

Het plafond voorbereiden door af te plakken

BTW op schilderwerk beinvloed de kosten schilder

Normaal ligt het BTW tarief op 21%, maar bij schilderwerk is dit een aangepast tarief. Het tarief is namelijk vast gesteld op 9% en dit zal voor nu ook zo blijven. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden:

  • Het lage tarief is enkel voor direct gerelateerde klussen aan het schilderwerk. Wanneer hier andere soort reparaties bij komen kijken, zullen deze onder het 21% vallen. Reparaties die nodig zijn ter voorbereiding van het schilderwerk vallen wel gewoon onder de 9%
  • De woning moet ouder dan 2 jaar bewoond zijn. In sommige gevallen kan het daarom interessant zijn om net nog even langer te wachten. Dit geldt zowel voor koop- als voor huurwoningen.

Het grote voordeel is dus dat hier direct 15% wordt bespaard. Dus op een klus van €1000,- wordt al snel 150 euro bespaard.

Ontvang aanbiedingen van schilders

Heeft u voldoende informatie over de prijzen kunnen vinden? Nu is het natuurlijk tijd om een concrete prijs te ontvangen voor uw klus. Wij spelen hier graag op in door in 1 keer meerdere aanbiedingen van diverse schilders toe te sturen. Dit is geheel gratis en kost slechts een paar minuten tijd. Namelijk de tijd om uw wensen aan te geven, zodat wij op basis hiervan de aanbiedingen kunnen samenstellen. Vergelijk schilders uit de regio en bespaar hierdoor wel heel erg makkelijk tot 40% op de totale kosten!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe schilder je op een originele wijze je muren?

Je woont al een tijdje in dezelfde woning of je verhuist juist

Maak kennis met de schildertrends van 2021

In de lange periodes thuis werken en thuis verblijven gedurende de Coronacrisis

Hoe schilder je buiten?

Door het goed onderhouden van je buitenschilderwerk, kun je dure reparatiekosten voorkomen.