Winterschilder

Bespaar door het schilderwerk in de winter te laten uitvoeren

Wat is een winterschilder

Mogelijk wel zo handig om eerst uit te leggen wat het begrip ‘winterschilder’ inhoudt. In de branche betekend dit niet meer dan een schilder die in de winter schildert. Omdat deze periode vaak rustiger is in de agenda’s van schildersbedrijven, willen ze vaak tegen een gereduceerd tarief werken. Puur om zo alsnog de agenda te vullen, het kan dus ook zo zijn dat de agenda bij sommige schilders al vol zit. Ga er dus niet standaard van uit dat u een korting zult krijgen in deze periode.

winterschilder

Periode voor een winterschilder

De periode waarin de term wordt gebruikt ligt tussen 21 november en 21 maart. Natuurlijk zijn de weersomstandigheden niet ieder jaar exact hetzelfde, daarom kunnen sommige jaren het buitenschilderwerk eerder worden opgepakt. Zo rond oktober zullen schilders vaak beginnen met het promoten van de lagere tarieven. Zo wordt de agenda vanaf oktober al langzaam aan gevuld met klussen in de winter periode.

Hoeveel bespaart het?

De korting die wordt gegeven zal per schilder verschillen. In sommige gevallen kan deze wel oplopen tot 30% van de prijs tegenover de drukke zomer maanden. Gemiddeld gezien zal de korting liggen rond de 10% tot 30% van de totale kosten zijn. Het is ook mogelijk dat een schilder een aantal uren per dag gratis werkt. Ga hierover in onderling met de schilder en kom tot een goede prijs waar beide partijen met akkoord gaan.

Uitstellen van het schilderwerk

Heeft u schilderwerk op de plank liggen, voornamelijk binnenschilderwerk, dan kan het slim zijn om dit een aantal maanden uit te stellen. Hierbij kan er bij de schilder worden geïnformeerd worden naar de agenda. Door aan te geven dat u flexibel bent qua data, zal dat gewaardeerd worden. Dit is natuurlijk niet in ieder geval mogelijk. Wanneer het onderhoud echt heel achterstallig is, dan zal het beter zijn om dit op korte termijn uit te laten voeren.

vinden van een schildersbedrijf

Om een winterschilder te vinden is het alsnog belangrijk om een vergelijking aan te vragen. Doordat sommige schilders wel gewoon volle(re) agenda’s hebben, zullen de prijsverschillen nog groter zijn. Vraag gratis een vergelijking aan en ontvang diverse offertes van schilders uit de regio.

Het is heel eenvoudig door binnen 2 minuten uw wensen op te geven. Op basis van deze wensen gaan wij op zoek naar de juiste bedrijven. Het is dan ook zeker niet vreemd om te vragen naar een speciaal winter tarief.

Vergelijk lokale schilders: