Schilder gezocht

Tips voor het vinden van een schildersbedrijf

Schilder gezochtDe zoektocht naar een geschikte schilder kan na het lezen van dit artikel een stuk makkelijker zijn. Er is namelijk een oerwoud aan schilders en het lijkt soms op het zoeken naar de speld in een hooiberg. Op het moment dat u weet waar op gelet dient te worden, zal het vinden van een schilder sneller verlopen. We zullen hier diverse tips geven, die wij door middel van ervaring hebben samengesteld. Er zijn een aantal veel gebruikte fouten, dit willen wij graag voorkomen.

*Tip: gratis offertes

Wil jij geld besparen op je schilderklus? Vergelijk dan gratis offertes van schildersbedrijven in jouw regio. Bespaar op deze manier tot 30%!

 

Inzicht in de prijzen

Zoekt u een schilder, dan wilt u vast eerst meer informatie hebben over de kosten die hierbij komen kijken. Door meer inzicht in de prijzen te hebben is er een beter verwachtingspatroon. Zo kunt u al snel filteren op schilders die teveel rekenen voor uw schilderklus.

Offertes vergelijken

Op basis van 1 offerte is het moeilijk in te schatten hoe realistisch deze kosten zijn. Daarom raden wij aan om meerdere offertes te vergelijken. Dit kan door verschillende bedrijven handmatig aan te schrijven/mailen of bellen. Alleen het kan ook heel makkelijk door simpelweg 1 formulier in te vullen. Vervolgens worden de wensen uit het formulier uitgezet naar maximaal 6 bedrijven. Zo krijgt u in 1 keer een overzicht van diverse schildersbedrijven. Bekijk de stappen hieronder om een dergelijke vergelijking geheel gratis aan te vragen!

Stappen voor vergelijken

Hoe gaat het aanvragen van offertes in zijn werk? Door de volgende stappen te volgen, kunt u binnen 2 minuten een offerte aanvragen.

 1. Ga naar ons formulier om geheel gratis en vrijblijvend
 2. Het begint bij het invoeren van de regio, vul hier uw plaatsnaam in en de categorie van het schilderwerk.
 3. Voor meer informatie over de woning is het adres nodig. Op basis van google maps kan een schilder hier meer informatie vandaan halen.
 4. Geef de wensen aan die betrekking hebben op het schilderwerk, vul eventueel een extra omschrijving aan met informatie die een schildersbedrijf dient te weten. Vul de wensen zo specifiek mogelijk in, des te makkelijker kan er een offerte worden opgesteld.
 5. Als laatste zijn er nog wat contactgegevens nodig, zodat de schilders een offerte kunnen mailen.
 6. Na het aanvragen zult u per mail maximaal 6 offertes ontvangen.
 7. Leg de offertes naast elkaar en kom verder in contact met de schildersbedrijven die u aanspreekt qua offerte en communicatie.
 8. Nadat er een keuze is gemaakt, handelt u de klus verder af met de gekozen schilder. Deze zal met de bijbehorende garantie het schilderwerk uitvoeren.

Schilder in de regio vinden

Het is eigenlijk noodzaak om een schilder te vinden die in de regio actief is. Deze hoeft niet persee in de directe omgeving gevestigd te zijn, alleen de voorrijkosten moeten natuurlijk zoveel mogelijk vermeden worden. Soms kan het wel zo zijn dat een landelijke partij, meerdere vestigingen heeft door het land verspreid. Dan is het alsnog prima om de schilder langs te laten komen. Waar de schilder uiteindelijk vandaan komt is niet heel belangrijk. Alleen bij een schilder uit de regio bent u ervan verzekerd dat deze niet onnodige kilometers hoeft te maken.

Aandachtspunten

Bij het kiezen van een schilder zullen er een aantal punten zijn die de doorslag kunnen geven. Uiteindelijk zal het een persoonlijke keuze zijn met een afweging van de kosten. Maar enkel de kosten zullen niet de doorslag geven, zo is het belangrijk om op de volgende punten te letten.

 • Past de planning van de schilder in uw eigen planning
 • Hoe verloopt de communicatie
 • Geeft de schilder goede adviezen voor het betreffende schilderwerk
 • Bekijk eventuele reviews op het internet

Uiteindelijk is het doel om het schilderwerk door een vakman uit te laten voeren. Zo zal de kwast/roller moeten spreken, de schilder hoeft hiervoor niet altijd een verkooppraatje te hebben. Daarom kunnen referenties een doorslaggevende rol hebben. Het zou natuurlijk helemaal ideaal zijn op het moment dat vrienden of familie ervaring hebben met een schildersbedrijf. Al is het dan nog steeds goed om prijzen te vergelijken, hierdoor krijgt u een richtprijs voor het schilderwerk.

Vergelijk lokale schilders: