Latex spuiten

Waarom kiezen voor latex spuiten?

latex spuitenEen optie om de wanden af te werken is latex spuiten. We lichten graag toe wat deze term exact inhoudt. Daarnaast heeft het natuurlijk enkele voordelen waardoor het een ideale mogelijkheid is. We kunnen hier al wel wat over verklappen, de prijs valt namelijk relatief laag uit. Welke kosten er worden gerekend voor een m2 latex spuiten, zal verderop ook besproken worden.

*Tip: gratis offertes

Wil jij geld besparen op je schilderklus? Vergelijk dan gratis offertes van schildersbedrijven in jouw regio. Bespaar op deze manier tot 30%!

 

Wat houdt latex spuiten in?

Bij latex spuiten wordt er latexverf door middel van een spuitmachine aangebracht. Het is ook mogelijk om latexverf met en kwast of roller aan te brengen. Maar de spuitmachine willen we graag benadrukken, omdat deze grote voordelen heeft. Al zal hiervoor wel een schildersbedrijf ingeschakeld moeten worden, zo een spuitmachine heeft u niet zomaar in de garage staan.

De naam van latex spuiten is doordat de verf in beginsel grotendeels bestond uit latex. In de loop der jaren hebben ook andere verfsoorten deze naam gekregen, deze bevatten allemaal een polymeeremulsie (meer uitleg). Voorbeelden van dergelijke verfsoorten zijn acrylverf en vinylverf.

Deze latexverf is eigenlijk enkel geschikt voor binnenschilderwerk. Voor buitenschilderwerk zal deze verf niet gebruikt worden. Als kan de verf ook wel door middel van een spuitmachine worden aangebracht, alleen zal dit vaak beits zijn.

Prijs van latex spuiten

Om de kosten van latex spuiten in kaart te brengen, willen we wel eerst iets kwijt over deze prijzen. Omdat het tijd kost de spuitmachine te installeren is het niet aantrekkelijk voor kleinere oppervlaktes.

De kosten per m2 zullen pas interessant zijn bij een groter oppervlakte.

Dit kan per bedrijf verschillen maar dit zal al snel meer dan 70m2 moeten zijn.

Onderstaande prijs is een gemiddelde van meerdere bedrijven die latex spuiten uitvoeren. Om aan de lage kant van de kosten te zitten, is het verstandig om een gratis vergelijking aan te vragen. Hier alvast een indicatie:

Grootte van het oppervlakPrijs per m2 (inclusief verf)
<50m2€7 - €12
50m2 - 150m2€5 - €7,50
>150m2€4 - €6

Het grote voordeel van latex spuiten is dat het dus snel aangebracht kan worden. Daarnaast zit er ook weinig verschil qua werkzaamheden tussen een wand en een plafond. Een schilder kan dus vrij snel te werk gaan en veel vierkante meters afronden in korte tijd. De prijs per m2 omvat het schilderstarief en al het materiaal. Vergelijk de prijzen eens met andere soorten schilderwerk!

Voor welke oppervlaktes?

Zoals eerder aangegeven is het latex spuiten voornamelijk bedoeld voor binnenschilderwerk. Hier kan dan nog van alles onder vallen. Maar belangrijk is dat het vaak gaat om grove stukken. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld kozijnen te laten spuiten. Het gaat dus voornamelijk om de volgende 2 meest voorkomende opties:

  • Muur: Een wand is ideaal voor het latex spuiten. Belangrijk is dat de muur wel goed gereinigd is van te voren. Maar dit is bij ieder schilderwerk cruciaal om de verf aan de ondergrond te laten hechten. Soms wordt er met een dun laagje stucwerk de ondergrond vlak gemaakt.
  • plafond spuiten: Het meeste voordeel heeft het laten spuiten van een plafond. Omdat een plafond vaak lastiger is om te schilderen, terwijl bij spuitwerk dit dezelfde moeite is als een wand. Een schildersbedrijf kan dus makkelijk zowel een wand als plafond meenemen bij het latex spuiten.

Verschil met Sauzen

Het sauzen van wanden en plafonds word gedaan door een roller. Dit is dan ook direct een stuk intensiever om aan te brengen. Hier is echter geen machine voor nodig, dus het opstarten hiervan is dan wel eenvoudiger. Voor kleinere muren is het dan ook voordeliger om deze te laten sauzen. Ook op het moment dat muren oneffenheden bevatten, kan de voorkeur voor sauswerk helpen deze deels te maskeren. Doordat de roller een kleine structuur achterlaat, zijn de kleine oneffenheden moeilijker te zien dan bij het gladde spuitwerk.

Bekijk meer verschillen tussen spuitwerk en sauzen

Kleur opties

Er zijn vele mogelijkheden voor het kiezen van een kleur. Het is vrij gemakkelijk om een kleur toe te voegen aan de verf. Het is wel mogelijk dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht, al zal dit nooit veel zijn. Afhankelijk van de oude kleur, zal bepaald worden wat er mogelijk is qua kleuren en wensen hierin. Een schilder zal hier transparant in zijn en adviseren. Een witte kleur aanbrengen op een donkere muur is mogelijk, maar zal vaak meerdere lagen nodig hebben. Door latexverf van hoge kwaliteit te gebruiken kan dit uiteraard worden geminimaliseerd!

Met behulp van kleurstalen is het mogelijk om hier thuis over na te denken. Vervolgens kan in overleg met het schildersbedrijf een keuze gemaakt worden. Vraag een vergelijking van schilders aan om verder in contact te komen met dergelijke professionals.

Een schilder in de regio vinden

Om terug te komen op bovenstaande punt, is het belangrijk om een schilder in de regio te vinden. Deze kan namelijk advies op locatie geven en dit zal het eindresultaat alleen maar ten goede komen.

Het aanvragen van een gratis vergelijking is hier geschikt voor. Naast het ontvangen van exacte prijzen voor uw wensen, kan er dus ook verder naar advies worden gevraagd. Een schildersbedrijf zal open staan om u verder te helpen.

Binnen 2 minuten is het mogelijk om de vergelijking aan te vragen. Vervolgens krijgt u binnen een dag diverse aanbiedingen op de mail en kunt u hier rustig verder naar kijken!

Vergelijk lokale schilders: