Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

dakkapel schilderHeeft u een houten dakkapel die nodig een nieuwe laag verf kan gebruiken? Dan zal deze op de juiste manier geschilderd dienen te worden. We geven daarom graag advies over de mogelijkheden hiervan en de kosten die bij een dakkapel schilderen komen kijken. Hierbij richten wij ons vooral op houten kozijnen. Het is ook mogelijk om een kunststof of aluminium dakkapel te schilderen, deze materialen krijgen op het einde extra aandacht.

*Tip: gratis offertes

Wil jij geld besparen op je schilderklus? Vergelijk dan gratis offertes van schildersbedrijven in jouw regio. Bespaar op deze manier tot 30%!

 

Kosten dakkapel schilderen

We geven graag meer inzicht in de kosten die komen kijken bij het schilderen van een dakkapel. Zo kan er vooraf rekening met het budget worden gehouden en heeft u een idee wat realistische prijzen zijn. Om een indicatie te geven van de kosten, zijn we uitgegaan van gemiddeldes die schildersbedrijven hanteren. De exacte prijzen kunnen hiervan afwijken. Daarom is het verstandig om een vergelijking aan te vragen over uw specifieke situatie.

In onderstaande tabel staan de te verwachten kosten. Hierbij rekening houdend dat alles aan een schildersbedrijf wordt uitbesteed.

Uurtarief van een buitenschilderTotale kosten schilderen standaard houten dakkapel
€40,- à €45,-€500,- a €900,-

Naast de kosten voor het laten schilderen van de dakkapel, is het slim om direct een onderhoudscontract op te stellen. Hierdoor hoeft u niet meer over het onderhoud na te denken en zal de schilder dit ook voor zijn rekening nemen. De mate van het onderhoud kan bepaald worden door de schilder, deze kan hier passend advies in geven.

Onderdelen van de werkzaamheden

Een dakkapel schilderen bestaat uit meerdere onderdelen. Ze kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, vooral de houten onderdelen zullen geschilderd worden.

Een dakkapel schilderen

  • Boeiboorden
  • Zijwangen
  • Raamkozijnen

De boeiboorden bevinden zich bovenaan de raamkozijnen en de zijwangen hebben vaak het grootste oppervlak. Bij de kozijnen wordt het werk weer wat preciezer en zal dit met een kwast worden gedaan.

Alle onderdelen zullen altijd in 1 keer worden meegepakt. Hierdoor is het een klus die binnen een dag kan worden gedaan. Zoals bij ieder schilderwerk is de voorbereiding essentieel. Voornamelijk het schoonmaken van het oppervlak, waardoor de verf goed hecht. Er zal veel viezigheid op het dakkapel zitten, dus dit zal eerst schoongemaakt moeten worden.

Bespaartips voor schilderen dakkapel

De grootste besparing in het laten schilderen van de dakkapel, zal hem zitten in het aanvragen van een vergelijking. Zoals hierboven als is aangegeven, kunnen de kosten uiteenlopen van €500,- tot €900 euro voor het dakkapel. Om zo dicht mogelijk bij die ondergrens te zitten, kunt u het beste schildersbedrijven met elkaar vergelijken. Zo worden de prijsverschillen inzichtelijk en kan op basis hiervan een keuze gemaakt worden.

Vraag een gratis vergelijking aan en ontvang binnen 1 werkdag meerdere aanbiedingen op de mail. Deze aanbiedingen zullen gericht zijn op uw dakkapel. Zo is het eenvoudig om een aantal bedrijven te filteren, natuurlijk kunt u ook altijd gratis om advies vragen.

Om wat voordeel op te doen, is het slim om een dakkapel schilderen te combineren met ander buitenschilderwerk. Zo kan het slim zijn om tegelijkertijd de gevel te schilderen of bijvoorbeeld andere kozijnen direct mee te nemen.

Onderhouden van een dakkapel

Nadat de dakkapel opnieuw is opgelapt door een schilder, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hierdoor kan het schilderwerk er extra lang op blijven zitten. Het goed onderhouden van een dakkapel bespaart dus op termijn ook in de portemonnee. Daarnaast is het grote voordeel dat die er ook altijd netjes uit ziet.

Echter is het onderhouden van een dakkapel niet zo heel eenvoudig. Voornamelijk doordat deze in 95% van de gevallen niet makkelijk te bereiken is. Dus even het dak op gaan om het kozijn met een lauw-warme doek af te doen, is vaak geen optie.

Het schilderen van de boeiboorden is een belangrijk onderdeel voor een goed onderhouden dakkapel. Het voordeel op het moment dat alles van hout is, alles in 1 keer kan worden meegenomen. Vaak hebben de raamkozijnen de meeste aandacht nodig. Het onderhouden betekend niet alleen dat het schilderwerk vervangen moet worden, ook het schoon houden zorgt voor een langere levensduur.

Hiervoor kan er ook aanspraak worden gemaakt op een schilder. Deze kan eens in de zoveel jaar alles checken. Zo zal die controleren op beschadigingen en op eventueel blaasjes. Zo kan een schilder er bovenop zitten en ingrijpen wanneer nodig. Door tijdig in te grijpen kan er namelijk grotere schade worden voorkomen.

Kunststof of aluminium dakkapel schilderen?

Het grote voordeel van deze materialen is dat ze niet hoeven worden geschilderd. Voor het onderhoud is het daarom niet nodig om ze te laten schilderen. Natuurlijk is het wel mogelijk op het moment dat u ze van een nieuwe kleur wilt voorzien. Echter zal hiervoor een primer gebruikt moeten worden. Zonder een primer is het namelijk niet mogelijk dat de verf zich hecht aan het oppervlak. Primer is daarom essentieel en heeft een verbindende factor tussen de verf en het kunststof/aluminium.

Een voordelige schilder vinden

Het vinden van een goedkope schilder hoeft niet al te ingewikkeld te zijn. Op het moment dat u flexibel bent zal dit ook direct in de kosten schelen. Het is namelijk voordeliger om een schilder in de winter in te schakelen. Dit zal ook afhankelijk zijn van de staat waarin de dakkapel verkeerd.

Als er meer spoed zit achter het schilderwerk, dan is er vaak minder keuze en komt de prijs hoger te liggen. Maar in ieder geval is het interessant om een vergelijking aan te vragen. Hierin valt onderscheid te maken tussen wat prijzigere en voordeligere schilders. Tevens zijn de schilders actief in de regio, dit scheelt direct voorrijkosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Manieren om radiator van een nieuwe verflaag te voorzien

Je kent het wel. Je komt in een nieuwe woning terecht en

Hoe doe je kunststof kozijnen een verfbeurt geven?

Met je kozijnen kun je eigenlijk niet zoveel. Of je nu houten

Stappenplan schilder inhuren in 2021

Als je woning toe is aan een schilderbeurt, dan is het verstandig