Sauswerk

Kenmerken en kosten van sauswerk!

Wat is sauswerk?

Om te beginnen, is het verstandig om te weten waar we het over hebben. Sauswerk is eigenlijk niks meer dan het traditionele schilderen, oftewel met een kwast en/of roller. Sauswerk wat wordt gedaan wordt door een schilder, geeft garantie op kwaliteit en een fijne structuur. De fijne structuur door de roller of kwast zorgt eruit voor dat de kleine oneffenheden weg vagen.

We zullen verder toelichten in welke gevallen er zoal gekozen kan worden voor sauswerk. Maar natuurlijk is er meer informatie nodig om de keuze te maken. Zo geven we een beeld van de kosten die hierbij komen kijken, maar ook wat de alternatieven zijn.

Wat kost Sauswerk?

De uiteindelijke kosten van het laten sauzen van wanden of plafonds, kunnen wij niet geven. Alleen wel een hele duidelijke indicatie waardoor er een goede vergelijking kan worden gemaakt met andere soorten schilderwerken.

Zo zal voornamelijk de ondergrond van belang zijn voor de prijs van het sauswerk. Bij een goede ondergrond waar maar 1 laag voor nodig is, zal goedkoper zijn dan een grote overgang van kleur die meerdere lagen nodig heeft. We hebben dit ook bij onze indicatie meegenomen. Hieronder ziet u de diverse tarieven voor wanden en plafonds sauzen/verven:

Oppervlakt + lagen nodig?Prijs per m2
Wand met 1 laag€6 - €10
Plafond met 1 laag€6 - €10
Wand met 2 of 3 lagen€8 - €14
Plafond met 2 of 3 lagen€8 - €14

Opties met Sauswerk

Met sauswerk zijn er veel opties die gekozen kunnen worden, eigenlijk is alles naar wens in te vullen. Zo kan er per wand een andere kleur gekozen worden. Bij verschillende kleuren zal er alleen wat vaker afgeplakt moeten worden, dit brengt daarom wel extra kosten met zich mee, maar dit is heel gering.

Vooraf zal de kleur worden uitgekozen. Dit kan eventueel met advies van de schilder of natuurlijk kan hier zelf  ook initiatief voor worden genomen.

Naast wanden is het sauzen van een plafond vaak standaard om direct mee te nemen. Omdat de ruimte toch al buiten gebruik is, wordt dit sauswerk vaak gecombineerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om enkel het plafond te schilderen.

Alternatief voor sauswerk

Naast het schilderwerk is het ook mogelijk om de wanden met een latexspuit te bewerken. Voor een nieuwbouwwoning is dit vaak interessant aangezien er snel gewerkt kan worden.

Ook het behangen is een optie natuurlijk, echter heeft dit weer een heel ander effect dan schilderwerk. Daarom is dit mogelijk geen goed alternatief voor de wensen die op tafel liggen.

Inschakelen van een schildersbedrijf

Door een schilder in huis te halen, zit hier direct een advies gratis bij inbegrepen. Daarnaast wordt er natuurlijk kwaliteit geleverd met garantie, dit is zeker zijn geld waard. Naast het uitkiezen van de kleur en overige wensen, kan alles uit handen worden gegeven.

Een heerlijk gevoel om na een aantal uur of dag weer terug te komen in de woning. De hele woning is omgetoverd in een korte tijd.

Om een beter beeld te krijgen van de kosten die een schilder hanteert, kijk gerust verder op de pagina omtrent kosten van een schilder.

Hier zitten echter wel kosten aan verbonden, dit kan voor sommige een drempel zijn. Aangezien vaak word gedacht dat de wand of plafond sauzen ook wel even zelf kan worden gedaan. Vaak komt men hierop terug en blijkt het veel werk te zijn.

Nog twijfels over welk schilderwerk er daadwerkelijk nodig is? Schakel een schilder in om advies in te winnen.

Vergelijk lokale schilders: