Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

schilder offerteDe kosten die komen kijken bij het schilderwerk, zijn afhankelijk van de wensen. Het aanvragen van een offerte is de beste manier om inzicht te krijgen in de daadwerkelijk kosten. Voordat er een schilder word ingehuurd, zal er een schilderwerk offerte worden aangevraagd. Omdat een offerte vol informatie kan staan, willen we verduidelijken wat u kunt verwachten en waar op gelet dient te worden.

*Tip: gratis offertes

Wil jij geld besparen op je schilderklus? Vergelijk dan gratis offertes van schildersbedrijven in jouw regio. Bespaar op deze manier tot 30%!

 

Schilderwerk offerte

Het aanvragen van een schilderwerk offerte is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Een offerte is slechts een aanbieding van een bedrijf wat aan u gedaan wordt. Hier zijn nooit en te nimmer kosten aan verbonden. Via de gratis vergelijkingsservice is het zelfs mogelijk om tot 6 offertes in 1 keer aan te vragen. Dit scheelt een hoop tijd en uiteindelijk ook op de schilder kosten.

Een offerte die door de schilder word opgesteld zal aangeven om welk schilderwerk gaat en het tarief wat hier aan gekoppeld is. Maar zo een prijsopgave bevat nog veel meer informatie. Later in het artikel zullen we ingaan op de inhoud, alleen na een offerte zullen de afspraken nogmaals vastgelegd/bevestigd moeten worden. Een offerte is niet bindend en geeft de prijzen weer die voor de klus verwacht worden.

Diverse offertes vergelijken

Op basis van 1 offerte is het lastig inschatten in hoeverre de prijs realistisch is. Daarom raden wij altijd aan om meerdere offertes naast elkaar te leggen. Hiervoor kan heel eenvoudig een gratis vergelijking worden aangevraagd.

Het kost slechts enkele minuten werk om het formulier in te vullen, waarna u tot 6 offertes op de mail krijgt.

We zullen verder in gaan op welke punten er gelet moet worden bij het vergelijken van de offertes. Een criteria waar vast en zeker op gelet zal worden, zijn de kosten die in de offerte worden genoemd. Belangrijk hierbij is om de totale kosten als uitgangspunt te nemen. Alleen op deze manier is het eerlijk om de prijzen te vergelijken

Al is het soms ook een kwestie van vertrouwd gevoel bij een schilder. Standaard voor de laagste prijs kiezen is niet altijd de beste keuze. Kijk daarnaast ook naar servicegerichtheid, garantie, op welk termijn de schilder kan en alle andere factoren die belangrijk kunnen zijn voor u.

Hoe ziet een offerte schilderwerk eruit

Benieuwd hoe een dergelijke offerte aanvraag eruit ziet? Iedere offerte zal er anders uit zien, maar het moet in ieder geval zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Welke punten er in een offerte beantwoord dienen te worden zijn:

  • Wat zijn de totale kosten
  • Welke werkzaamheden omvat het
  • Tot welke datum is de offerte geldig
  • Planning werkzaamheden
  • BTW
  • Garantie voorwaarden
  • Soort/merk verf

Afspraken vastleggen

Heeft u een offerte ontvangen waarmee u wel verder wilt samenwerken. Dan kunt u ingaan op de offerte. Echter is het belangrijk om samen met de schilder specifieke afspraken te maken. Door de afspraken zo duidelijk mogelijk te noteren, zult u in de toekomst niet voor verrassingen komen te staan. Bij onduidelijkheden kunt u namelijk altijd terug pakken naar deze afspraken.

Opbouw van de kosten

Er zijn meerdere manieren waarop de prijs wordt opgebouwd. Meer lezen over de kosten die u kunt verwachten, lees verder over de schilder kosten. Er zijn 3 manieren die het meeste voorkomen, dit zijn namelijk:

  1. Op basis van een uurtarief. Het materiaal zal apart genoemd moeten worden. Wat de totale kosten zijn, zal achteraf op basis van de uren worden berekend.
  2. Per vierkante meter. Hierbij zit het materiaal en de uren van de schilder inbegrepen. Hierdoor is het vrij eenvoudig om vooraf een vaste prijs te weten.
  3. Een totaal prijs als indicatie. Dit zal meer een indicatie zijn van de kosten die verwacht kunnen worden. Op het moment dat een schilder op locatie komt, zal deze een specifieker prijskaartje kunnen noemen.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De klussen bij binnen- en buitenschilderwerk

Soms is het tijd om het schilderwerk aan je huis een nieuwe

Tips voor het schilderen van je huis van professionele schilders

Het is altijd snel gebeurd om een vakman voor een klus in

10 Tips voor het inschakelen van een schilder

Schilderwerk kan dan wel makkelijk lijken, maar het gaat om veel meer