Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het is niet vreemd dat veel mensen besluiten om schilderwerken over te laten aan een specialist. Dat komt doordat een schilder met ervaring het werk sneller, netter, evenrediger en professioneler op kan pakken dan iemand die dit niet regelmatig doet. Daarnaast is het natuurlijk veel gemakkelijker om een schilder in te huren, omdat u dan geen eigen tijd hoeft in te leveren. Schilders worden daarom nog steeds erg veel ingezet en hebben geen probleem om werk te vinden. Gaat u een dergelijke vakman inschakelen, dan kunt u de volgende veelgemaakte fouten het beste zoveel mogelijk vermijden.

Geen aandacht besteden aan de ervaring van de schilder

Er zijn schilders die al jarenlang het vak uitvoeren en hier uiterst bekwaam in zijn geworden. Ze hebben de moeilijkste technieken onder de knie, zijn op de hoogte van alle problemen en oplossingen en zullen zelfs voor de lastigste schilderklussen hun hand niet omdraaien. Tegelijkertijd zijn er ook beginnende schilders die nog veel minder ervaring hebben en die daardoor mogelijk wat trager zijn. Ook zullen ze niet alle klussen zomaar aannemen, omdat ze zich daar nog niet klaar voor voelen. Beginnende schilders zijn echter aanzienlijk goedkoper dan ervaren vakmensen en in sommige situaties een betere keuze. Is uw klus niet erg uitdagend, bent u op zoek naar een enthousiaste schilder en houdt u ervan om een frisse blik te krijgen op uw schilderwerk? Dan kan een beginnende schilder u waarschijnlijk blij verrassen. Uiteraard is een ervaren vakman bij ingewikkelde-, belangrijke- en specialistische klussen wel de beste keuze.

 

Niet schilderen in de winter

Wat veel mensen niet weten is dat veel schilders in de winter een lager tarief hanteren dan tijdens de zomermaanden. Ook al is dit dezelfde schilder, tijdens de periode van november tot en met maart worden ze dan winterschilders genoemd. Als uw werkzaamheden kunnen worden uitgesteld tot die maanden, dan kunt u dan soms wel 30 procent korting krijgen op dezelfde werkzaamheden die buiten deze periode voor de volle prijs worden uitgevoerd. Dit geldt voor schilderwerken binnen- en buitenshuis. De materialen van tegenwoordig zijn bijzonder weerbestendig en kunnen veel beter tegen lage temperaturen. Ook gebruiken schilders vaker beschermingsmaterialen en verwarmers, zodat ze ook in de winter prima aan het werk kunnen. Als u een winterschilder gebruikt, dan wordt u meestal erg snel geholpen, omdat het werk dan gedeeltelijk stil ligt. U moet er echter wel rekening mee houden dat het altijd mogelijk is dat buitenschilderwerk door extreme weersomstandigheden kan worden uitgesteld.

 

De tweedehands opties vergeten

Schilders worden meestal ingehuurd voor een prijs per vierkante meter en daar zit dan verf en arbeid bij inbegrepen. Het is echter mogelijk dat u de verf of andere materialen goedkoper kunt aanschaffen dan een schilder. Op de tweedehands markt, bijvoorbeeld, worden soms partijen verf aangeboden voor een mooie prijs. De verpakkingen zitten dan nog dicht, maar iemand heeft een overschot. Ook bij doe-het-zelf outlets worden soms materialen aangeboden met grote kortingen, bijvoorbeeld omdat die lijn ondertussen uit de handel is genomen. Schaft u de materialen zo zelf aan, dan kan de schilder ze gebruiken en bespaart u geld op de totaalprijs.

 

De werkzaamheden in fases inplannen

Schilders vragen doorgaans een standaard prijs per vierkante meter. Deze wordt bepaald door factoren zoals het materiaal, door de arbeidsintensiviteit van de klus en door de ervaring van de schilder. Veel schilders zullen de prijs per vierkante meter stapsgewijs naar beneden doen naarmate het oppervlak dat geschilderd moet worden groter wordt. Daarom is het altijd verstandig om met een schilder te spreken over alle werkzaamheden die u heeft en om deze dan tegelijkertijd in te laten plannen. U zal dan de beste prijs per vierkante meter ontvangen en u kunt beter onderhandelen over de prijs voor grote klussen.

 

Geen vergelijking maken

Een laatste veelgemaakte fout bij het aanwijzen van een schilder is dat er niet wordt gekeken naar de diensten die verschillende vakmensen uit de omgeving kunnen aanbieden. Aangeraden wordt om altijd een vergelijking te maken tussen de verschillende schilders, hun ervaring, hun diensten en hun prijzen. Alleen als u alle opties bekeken heeft weet u zeker dat u niet alleen de schilder uitkiest die de meest gunstige prijs hanteert, maar ook de schilder die uw werk het beste kan doen. Naast de prijs kunt u namelijk ook andere factoren vergelijken, zoals de keurmerken die de schilders voeren, de garantieregelingen die ze hanteren en de specialisaties die ze hebben. Zo bespaart u geld en bent u zeker van de beste afhandeling van uw werkzaamheden.

 

Vergelijk offertes

Een marktonderzoek zoals boven omschreven begint u door offertes op te vragen. En wij kunnen u hierbij helpen. In plaats van contact op te nemen met alle schilders afzonderlijk, vult u één keer uw werkomschrijving in in onze vergelijkingstool. U zal snel een aantal offertes ontvangen van schilders uit uw omgeving die dit graag voor u oppakken.

Lees ook: Overkapping hout schilderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Voordelen van zelf je huis schilderen

Het is natuurlijk belangrijk dat je huis er opgeknapt en goed onderhouden

Hoe schilder je op een originele wijze je muren?

Je woont al een tijdje in dezelfde woning of je verhuist juist

5x Veelgemaakte fouten schilder inhuren

Het is niet vreemd dat veel mensen besluiten om schilderwerken over te