Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je woning toe is aan een schilderbeurt, dan is het verstandig om een schilder in te huren als je verzekerd wilt zijn van een prachtig eindresultaat. Maar wat komt er allemaal kijken bij het inhuren van een schilder in 2021? Ga door met lezen hieronder voor meer informatie over het inhuren van een schilder en een handig stappenplan zodat je niets vergeet.

Een schilder inhuren in 2021

Een huis met vervallen schilderwerk geeft een slechte eerste indruk, zeker in deze moderne tijden. Zorg voor het goed onderhouden van het schilderwerk van je huis door het inhuren van een schilder zodat deze je huis opnieuw kan schilderen. Je kunt natuurlijk ook kiezen om zelf aan de slag te gaan met het schilderen van je huis, zeker als het gaat om een kleine oppervlakte. Gaat het om een groot project, dan is het slim om een professioneel in te huren. Een schilder kan op efficiënte en snelle wijze te werk gaan waardoor je verzekerd bent van een mooi eindresultaat en hoogwaardig kwaliteit.

Binnenschilderwerk

De muren binnen in je huis nemen de meeste ruimte in beslag. Denk bij binnenschilderwerk aan het schilderen van de wanden, de trap, de deuren en de kozijnen. Gaat het om grote oppervlakten, dan is er sprake van sauswerk of spuitwerk. Bij kleine oppervlaktes wordt meestal slechts een kwast en een roller gebruikt. Wordt er met een kwast en roller geschilderd, dan betaal je tussen de €300 en €700 voor het schilderen van de trap, €400 tot 950 voor het schilderen van een dakkapel en €450 tot €1.800 voor het schilderen van de kozijnen. Om de deuren te schilderen betaal je €250 tot €1.950 en voor het plafond betaal je ergens tussen de €220 en €1.500. In geval van sauswerk betaal je €10 tot €15 per vierkante meter. Voor spuitwerk betaal je €6 tot €10 per m2.

Buitenschilderwerk

Ga je de buitenkant van je woning schilderen, dan gaat het om buitenschilderwerk. Schilderen aan de buitenkant is iets complexer aangezien je met verschillende zaken rekening moet houden. Denk zo aan het gebruiken van geschikte verf die bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Daarnaast moet er meestal een steiger worden geplaatst voor het schilderen van moeilijk bereikbare plekken. Je kunt een buitenschilder inhuren voor €35 tot €40 per vierkante meter of €40 tot €50 per uur. Ga je een appartement schilderen aan de buitenkant, dan betaal je ongeveer €1.000. Voor het schilderen van een tussenwoning betaal je €1.500, het schilderen van een hoekhuis of een 2-onder-1-kap woning kost €3.000 en in geval van een vrijstaand huis kan je op ongeveer €6.000 rekenen.

Prijsopbouw schilderkosten

Het is van groot belang om de opbouw van de prijs van een schilder nader onder de loep te nemen. De prijs voor het inschakelen van een schilder is voor zeker 80% opgebouwd uit de arbeidskosten. Dit komt omdat het schilderen van een huis om arbeidsintensief werk gaat, zeker als het gaat om grote oppervlakten of moeilijk bereikbare plaatsen.

Zaken die van invloed op de kosten zijn

Bepaalde factoren spelen een grote rol bij het bepalen van de kosten van het inschakelen van een schilder. Denk zo voornamelijk aan de tarieven van de schilders, aangezien elke schilder zelf mag bepalen wat zijn of haar tarief per uur, per vierkante meter of per project is. De kosten voor buitenschilderwerk en binnenschilderwerk kunnen flink van elkaar variëren en daarnaast kan je ook kiezen voor het inhuren van een winterschilder.

Onderhoud schilderwerk

Het is verstandig om na het schilderen van je woning direct een onderhoudscontract af te sluiten met de schilder. Zo voorkom je dat je tijd en energie moet verspillen aan het onderhouden van het schilderwerk van je pand aangezien je geen omkijken naar het onderhoud meer hoeft hebben met een onderhoudscontract. Daarnaast hoef je meestal niets te betalen voor het onderhouden van het schilderwerk.

Winterschilder

Huur je een winterschilder in, dan kan je op lage kosten rekenen aangezien winterschilders een aantrekkelijke korting bieden gedurende de wintermaanden. Hierdoor kunnen ze toch blijven doorwerken tijdens de rustige maanden. De meeste mensen schilderen immers in de zomer of in de lente, niet in de winter.

Stappenplan schilder inhuren

Als je een schilder gaat inhuren in 2021, dan kan je goed gebruik maken van het onderstaand stappenplan zodat je niets hoeft te vergeten:

  • Stap 1: Bepaal wat voor soort schilderwerk je wilt laten uitvoeren.
  • Stap 2: Vergelijk eerst offertes van meerdere schilders uit je eigen omgeving.
  • Stap 3: Kies de offerte van de schilder met de voordeligste prijs en de beste kwaliteit.
  • Stap 4: Ga met de offerte akkoord door contact met de schilder op te nemen en het project te bespreken.
  • Stap 5: Laat de schilder langskomen voor het schilderwerk.

Besparen op een schilder

De kosten van het inhuren van een schilder in 2021 kunnen flink oplopen naarmate het aantal vierkante meters ook oploopt. Hieronder tref je een aantal praktische bespaartips om de kosten te verlagen:

  • Vergelijk offertes van meerdere schilders uit je eigen regio. Zo bespaar je op de kosten aangezien je zelf voor de voordeligste optie kunt kiezen en daarnaast bespaar je op de kilometerkosten als je voor een lokaal bedrijf gaat.
  • Doe zelf het voorbereidend werk zodat je op de arbeidskosten kunt besparen. Je kunt daarnaast ook zelf bepaalde delen van het huis schilderen.
  • Laat de schilder een grote klus uitvoeren waardoor je één voordelige prijs betaalt voor alle werkzaamheden.
  • Schakel een winterschilder in zodat je kunt profiteren van een verlaagd tarief.
  • Sluit een onderhoudscontract af zodat je op langer termijn kunt besparen op de onderhoudskosten van het schilderwerk.

Wil je in 2021 een schilder gaan inhuren om je woning aan de binnenkant en/of de buitenkant te schilderen maar weet je eigenlijk niet waar je zou moet beginnen? De eerste stap is het aanvragen van meerdere offertes bij verschillende schilders uit je eigen regio. Op deze manier kan je zelf gemakkelijk en snel kiezen voor de schilder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding waardoor je zowel op de kosten bespaart als profiteert van kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

6x Veelgemaakte fouten zelf schilderen

Of u nu een ervaren doe-het-zelver bent, of u heeft weinig verstand

De klussen bij binnen- en buitenschilderwerk

Soms is het tijd om het schilderwerk aan je huis een nieuwe

Voordelen van zelf je huis schilderen

Het is natuurlijk belangrijk dat je huis er opgeknapt en goed onderhouden