Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Verfwerk kan je helemaal zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een professionele schilder in te huren. Het vinden van een goede schilder hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar het is wel cruciaal dat je op bepaalde zaken let zodat je verzekerd bent van goed kwaliteit en professionaliteit. Ga door met lezen om te weten hoe je een goede schilder kunt zoeken.

Kijk eerst in je eigen omgeving

Ga rond of er goede en betrouwbare schilders zijn in je eigen regio en omstreken. Op deze manier kan je een schilder selecteren die vele malen dichterbij gevestigd is. De schilder hoeft in dit geval minder lang te rijden om naar je toe te komen voor het uitvoeren van de verfklussen. Vanwege deze korte afstand ben je niet alleen goedkoper uit, maar de schilder kan ook veel sneller met je afspreken. Een schilder die dichtbij gelegen is kan sneller opdagen als er sprake is van een probleem, weet alles over de schilder branche in de regio en kan altijd vallen op een ruim netwerk aan sociale en zakelijke contacten.

Het nadeel van landelijke schilders

Landelijke schilders beiden vaak zeer voordelige tarieven, maar de afstand die ze moeten afleggen naar je woning toe is meestal ook vele malen groter. Uiteindelijk zullen de kosten voor het inhuren van de schilder je dan ook veel meer kosten dan als je voor een lokale schilder kiest die even goed kwaliteit biedt. Landelijke schilders zijn snel te vinden online aangezien ze bovenaan komen te staan in de zoektermen van online zoekpagina’s. Ze hebben immers een ruim marketingbudget waardoor ze ook sneller opvallen bij potentiele klanten, maar kies altijd het liefst voor een lokaal schildersbedrijf.

Vergelijk eerst offertes

Het is een zeer slim idee om eerst meerdere offertes te vergelijken met elkaar zodat je een wel geïnformeerde keuze kunt maken tussen alle schilders uit je omgeving. Je hebt op deze manier namelijk een duidelijk beeld van alle opties, alle prijsmogelijkheden en alle voorwaarden en kunt dus helemaal zelf kiezen welke offerte je het meest aanspreekt. Leg de offertes naast elkaar en check welke je het meest aanspreekt.

Check ervaringen van anderen

Ga na in hoeverre andere klanten die de schilder in het verleden hebben ingehuurd de diensten heeft ervaart. Je kunt checken of er sprake is van online reviews of beoordelingen. Je zou ook bij familie, vrienden en kennissen kunnen nagaan of ze een goede schilder kennen die je ook kunt inhuren vanwege de goede ervaring.

Zoek een website of sociaal media

Veel schilders beschikken over een eigen website of sociaal mediakanalen waar ze de klanten op de hoogte houden van hun diensten en producten. Check of de schilder een online aanwezigheid heeft zodat je ook daar meer te weten kunt komen over de professionaliteit en kwaliteit van de schilder.

Kamer van Koophandel

Staat de schilder officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en bij de Belastingdienst, dan weet je zeker dat je te maken hebt met een professioneel. Schilders die ingeschreven staan bij de KvK werken meestal op transparante wijze en de bedrijfsgegevens zijn allemaal online te vinden.

Check de keurmerken

Het nagaan van de aanwezigheid van relevante keurmerken is een belangrijke stap als je wilt weten in hoeverre een schilder wel goed kwaliteit biedt, professioneel te werk gaat, ervaring heeft en efficiënt en veilig werk. Het gaat hierbij om de keurmerken die horen bij de schilders branche, die aangeven dat de schilder te vertrouwen is. Je kunt ook checken of de schilder bij een brancheorganisatie is aangesloten en dus met gerenommeerde partners samenwerkt.

Vraag om de kosten

Niemand wil te veel betalen voor het inhuren van een schilder, wat het dus belangrijk maakt dat je rekening met je budget houdt als je een schilder zoekt. De kosten van het verfwerk zijn meestal te vinden in de offerte, waarbij meestal duidelijk is aangegeven wat de omvang en specificaties zijn van het verfproject. De kosten om een schilder in te huren liggen ergens tussen de €35 en €55 per uur. Hoeveel je precies gaat moeten betalen hangt voornamelijk af van zaken als de verfsoort, de huidige staat van de oppervlakte die je gaat verven, het voorbereidend werk, de verftechniek, de omvang van de verfklus, de complexiteit van de taak maar ook de ervaring van de schilder. Elke schilder mag het tarief helemaal zelf bepalen, wat betekent dat de kosten voor het inhuren van een schilder flink variëren.

Check de garantiebepaling

Je moet altijd eerst nagaan hoe de garantie is geregeld bij de schilder. Elke schilder mag zelf bepalen hoeveel garantie er wordt gegeven over het schilderwerk, maar neem geen genoegen met een garantiebepaling die niet optimaal is geregeld. Je wilt immers goed gedekt zijn mocht er wat verkeerd zijn gegaan met het verfwerk van de schilder. Fouten in het verfwerk kunnen meestal pas na enige tijd worden opgespoord.

Bespaar op de kosten

Het inschakelen van een goede schilder hoeft je niet veel geld te kosten. Je zou op de kosten van het inhuren van een schilder kunnen besparen als je met de onderstaande zaken rekening houdt:

  • Maak een vergelijking en kies de voordeligste offerte uit.
  • Kies een landelijk schildersbedrijf om op de kilometerkosten te besparen
  • Profiteer van het verlaagd btw tarief en bespaar geen 21% maar 9% btw over de arbeidskosten van het verfwerk.
  • Kies voor het inhuren van een winterschilder aangezien ze een korting van zeker 30% aanbieden tijdens de wintermaanden.
  • Ga na of kwantumkorting een optie is door even aan de buren te vragen of ze ook een schilder in willen huren.
  • Check of de schilder over de kosten wil onderhandelen.

 

Indien je overweegt om een schilder in te huren voor het uitvoeren van verfklusjes, dan is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken en vervolgens pas een geschikte deal te kiezen die past bij je budget, je wensen en je voorkeuren. Zo kan je optimaal op de kosten van het inhuren van een schilder besparen terwijl je ook zeker weet dat je voor hoogwaardig kwaliteit kiest.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

6x Veelgemaakte fouten zelf schilderen

Of u nu een ervaren doe-het-zelver bent, of u heeft weinig verstand

Voordelen van zelf je huis schilderen

Het is natuurlijk belangrijk dat je huis er opgeknapt en goed onderhouden

Feiten en fabeltjes over het schilderen van je woning

Het schilderen van je woning behoort tot één van de onderdelen van