Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Eerst mocht het wel en nu weer niet: de Corona pandemie is nog verre van over. Waar er eerst werd aangekondigd dat veel dingen in de zomermaanden weer mochten, worden deze versoepelingen helaas weer terug gedraaid. Evenementen mogen niet meer. Uitgaan mag ook niet meer. Veel vakantielanden krijgen weer een oranje kleurcode, waardoor die alleen nog bezocht mogen worden uit noodzaak. Blijf je wijselijk lekker thuis deze zomer, dan kun je genoeg andere dingen doen om je zomer op te fleuren. Wat dacht je van een aantal leuke verfklussen, waarbij je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan? Dit blog zal je vijf leuke schilderklussen aanreiken voor een mooie en creatieve zomer.

Thuiswerken hoeft geen crime te zijn

Veel mensen zijn afgelopen jaar gedwongen geweest om thuis te werken. Ook in 2021 werken de meeste Nederlanders nog grotendeels thuis, omdat de Coronacrisis maar door waart. Het is daarom begrijpelijk dat de muren van je thuiswerkplek zo langzaamaan op je af komen. Neem daarom deze ruimte als eerste onder handen voor een frissere look. Door je ruimte nog eens te schilderen, voelt het veel beter om hier je werk te verrichten. Een nieuw laagje verf bevordert namelijk je prestaties en je mentale gezondheid. Ook de keuze voor een bepaalde kleur kan je mentale prestaties verbeteren. Oranje boost bijvoorbeeld je creativiteit, terwijl blauw je concentratie vergroot.

Een modernere babykamer

Voor veel mensen is een babykamer in roze of blauw geschilderd afhankelijk van het geslacht van het pasgeboren kindje. Standaard tinten vormen de norm voor veel mensen bij het schilderen van de babykamer. Dit hoeft echter niet. Een apart kleurtje op de muren van je babykamer zorgt voor een speels en creatief effect. Tevens zorg je er met een apart kleurtje voor dat de kamer wat persoonlijker en vrolijker wordt. Voor inspiratie voor apartere kleuren in de babykamer kun je terecht bij schildersbedrijven, maar ook door online zelf wat zoekwerk te verrichten. Tijd voor wat speurwerk hebben we nu toch genoeg.

Buiten zitten in de verflucht

Aangezien we ook in de zomer aan huis gekluisterd zijn, verdient de buitenkant van je huis ook wel een opfrisbeurt opdat je in ieder geval in de tuin van de sporadische zon kunt genieten. Je hebt nog niet eens hoge temperaturen nodig om buitenverfwerk te verrichten. Sterker nog, twintig graden is de optimale temperatuur om in te werken. Werken in zomerse temperaturen is geen aanrader voor jezelf en de droogtijd en kwaliteit van je verfklus. Door buitenverfwerk zo nu en dan te verrichten, bescherm je je huis beter tegen de constante weersinvloeden die je huis teisteren. Dit zorgt voor slijtage aan je verflagen, maar ook aan je materialen. Wanneer je deze klus uitvoert, heb je hier voor wel tien jaar geen omkijken meer naar.

Krijtverf in opmars

Krijtverf is een aparte soort matte muurverf, waardoor je de uitstraling krijgt van een traditioneel krijtbord. Met alle leuke gevolgen van dien. Door de grote aantallen pigment in deze matte verf, krijg je een speelsheid op je muren in combinatie met verschillende lichtinvallen. Het is wel van belang te weten dat deze verf niet geschikt is, zoals de naam wel doet vermoeden, om met krijt op te tekenen. Het kan wel, maar is niet aan te raden omdat het moeilijk te verwijderen is naderhand. Schoolbordverf is een betere verf om naderhand op te krijten. Meubels kunnen ook met krijtverf onder handen genomen worden om ze een nieuwe, speelse look te geven. Dit geeft je interieur meteen een andere look zonder dat hiervoor een verbouwing aan te pas moet komen. Gebruik je krijtverf voor op je meubels, dan dien je deze wel naderhand nog te behandelen met vernis of was. Zo blijft de krijtverf langere tijd zitten op je meubels.

Opvallend kan goed zijn

Soms is het zeer interessant om van een muur in je vertrek een ware eye catcher te maken. Deze accentmuur kun je in een opvallende kleur schilderen, zodat deze meteen in het oog springt. Je kunt ook een muur voorzien van een lambrisering op elke gewenste hoogte. Aangezien de accentmuur ontzettend zal opvallen, is het wel raadzaam om van tevoren advies aan te vragen over wat de mogelijkheden zijn bij jouw interieur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Een schilder zoeken doe je zo!

Verfwerk kan je helemaal zelf doen, maar je kunt er ook voor

Hoe schilder je buiten?

Door het goed onderhouden van je buitenschilderwerk, kun je dure reparatiekosten voorkomen.

Voordelen van zelf je huis schilderen

Het is natuurlijk belangrijk dat je huis er opgeknapt en goed onderhouden