Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het schilderen van je woning behoort tot één van de onderdelen van het onderhoud proces van je huis. Je behoort je woning eens elke 5 tot 7 jaar te schilderen zodat je woning langer blijft beschermd en er mooier uit blijft zien. Er zijn veel verschillende zaken over het schilderen van je woning waar je rekening mee moet houden, dat je soms even niet meer weet wat wel en wat niet waar is. Door hieronder verder te lezen tref je allerlei feiten en fabels over het schilderen van je woning.

De voordelen van het schilderen van je woning

Door je woning te schilderen kan je profiteren van verschillende voordelen. De meest voorkomende voordelen zijn als volgt:

  • Schilderen is een klus die vrij makkelijk uit te voeren is.

  • Het aanbod aan verschillende soorten en kleuren verf is zeer ruim.

  • Het uiterlijk van je huis kan makkelijk worden veranderd.

  • Een recentelijk geschilderd huis ziet er schoon, fris en goed onderhouden uit.

  • De kosten voor het laten schilderen van je woning zijn niet zo hoog.

  • Door je woning te laten schilderen door een schilder krijg je garantie, zowel op de kleurechtheid als de werkzaamheden die zijn uitgevoerd.

  • Een woning die regelmatig wordt geschilderd is beter beschermd tegen verrotting.

  • De waarde van je woning gaat omhoog bij het verkopen als het huis onlangs is geschilderd.

De gemiddelde kosten

Wat de gemiddelde kosten zijn voor het schilderen van je woning is voornamelijk afhankelijk van de werkzaamheden. In het geval van buitenschilderwerk zijn de kosten wat hoger aangezien er gebruik moet worden gemaakt van aanvullend apparatuur en materiaal zoals steigers of speciaal verf. De kosten voor het schilderen van je woning kunnen worden bepaald per uur en per vierkante meter. In het overzicht hieronder kan je nagaan wat de gemiddelde totale kosten van een schilder zijn.

Prijs per uur

Prijs per m2

Binnen schilder

35 – €40

30 – €35

Buitenschilder

40 – €50

35 – €40

Feiten en fabeltjes over je woning schilderen

Als het om het schilderen van je woning gaat, dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er veel onduidelijkheden op het gebied van schilderen, vooral vanwege de onduidelijkheid en onervarenheid. Hieronder tref je enkele fabels en feiten die komen kijken bij het schilderen van je woning.

Fabel: Blijf het weer afwachten

Indien je in een land als Nederland gaat wachten tot de weersomstandigheden ideaal zijn voor schilderklusjes, dan zou je lang kunnen blijven wachten. Het weer is namelijk afwisselend en er kan geen zekerheid gegeven worden van mooi weer. Over het algemeen loopt het verfseizoen in Nederland van april tot september.

Feit: De verkeerde verf gebruiken om te besparen komt je ten nadele uit.

Je zou wel kunnen denken dat je flink kunnen besparen op de kosten door het kopen van goedkope verf. Bij het schilderen van je woning is het belangrijk dat je op zoek gaat naar verf van goede kwaliteit. Daarnaast zijn er verschillende soorten verf voor de verschillende schilderklusjes binnen en buiten je woning. Weet je niet zeker welke verf je nodig hebt? Vraag dan om deskundig advies bij een professionele schilder.

Fabel: Een goedkope borstel of kwast is prima te gebruiken.

Om te besparen op de kosten zijn velen ervan overtuigd dat ze net zo goed een goedkope borstel, kwast of roller kunnen gebruiken. Dit blijkt in de praktijk niet waar te zijn. Borstels, kwasten en rollers van slecht kwaliteit leveren geen strak en egaal eindresultaat op. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer verf er wordt opgenomen en hoe rijkelijker en gladder deze ook kan worden aangebracht door de goede borstelhaartjes.

Feit: De ondergrond heeft een goede voorbereiding nodig.

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat een goede voorbereiding net zo belangrijk is als het schilderwerk zelf. Denk zo aan het opvullen van gaten, spleten of aansluitvoegen, het schuren van lakwerk, het droog en stofvrij maken van de ondergrond en het ontvetten van de materialen.

Fabel: Het aanbrengen van een grondlaag is niet noodzakelijk.

Dit klopt voor geen meter. Het is juist essentieel om een goede grondlaag aan te brengen met de juiste primer. Zo blijft het verf langer mooi zitten en zijn de kleuren ook duidelijker te zien.

Feit: De achtergrond en ervaring van de schilder zijn essentieel

Je dient altijd na te gaan hoeveel ervaring de schilder heeft en welke achtergrond de schilder heeft genoten. Zo kan je ook weten in hoeverre je kunt vertrouwen op de kwaliteit en de werkzaamheden van de schilder.

Fabeltje: Keurmerken zijn niet belangrijk

Onwaar. Je moet altijd eerst vragen aan de schilder of deze een keurmerk voert. Zo ben je verzekerd van kwaliteit. De relevante keurmerken die betrekking hebben op de schilders branche zijn Keurmerk kwaliteitsvakman, De Betere Schilder, AF erkende schilder, en VGO-keur.

Feit: Offertes vergelijken loont

Het is inderdaad belangrijk om offertes met elkaar te vergelijken voordat je een schilder uitkiest voor de klus. Vraag eerst offertes aan bij verschillende schilders zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Zo kan je een geschikte schilder uitkiezen die past bij je wensen en je budget.

Fabel: Een goedkope prijs is altijd de beste optie

Het is belangrijk om jezelf niet blind te staren op enkel de prijs. Natuurlijk is een zo goedkoop mogelijke deal altijd aantrekkelijk, maar hou wel rekening met het waarborgen van de kwaliteit.

Feit: Een lokale schilder is goedkoper

Dit klopt helemaal. Een schilder die lokaal is gevestigd rekent geen hoge kilometerkosten zoals dat wel het geval is bij het inhuren van een landelijke schilder die van ver moet komen voor de schilderklus.

Het is belangrijk om je woning van tijd tot tijd te schilderen. Dit voorkomt verrotting en schade, geeft bescherming, verhoogt de waarde van je woning en tevens woon je in een strak, schoon en mooi onderhouden huis.

Bekijk ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Feiten en fabeltjes over het schilderen van je woning

Het schilderen van je woning behoort tot één van de onderdelen van

Tips voor het schilderen van je huis van professionele schilders

Het is altijd snel gebeurd om een vakman voor een klus in

Een schilder zoeken doe je zo!

Verfwerk kan je helemaal zelf doen, maar je kunt er ook voor