Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In de lange periodes thuis werken en thuis verblijven gedurende de Coronacrisis zijn veel Nederlanders thuis aan de slag gegaan met verbouwingen en kleinere klussen aan huis. Een van deze klussen, die veel zijn opgepakt, is het schilderwerk van zowel binnen als buiten. Soms, omdat het noodzaak is en je huis wel een nieuw verflaagje kan gebruiken. Soms, omdat je gewoon net even wat anders in huis wil. Ben jij een van die mensen en ben je van plan je huis van een nieuw kleurtje te voorzien? Lees dan nu verder over de nieuwste trends op het gebied van schilderwerk in 2021.

Net alsof je in de natuur bent

Aangezien we met zijn allen veel thuis moeten zitten, is het niet verwonderlijk dat mensen de natuur in huis halen. Dit zien we ook terug in de verfkleuren die anno 2021 gekozen worden. Warme kleuren worden gebruikt aangevuld met organische vormen en natuurlijke materialen. Denk wat betreft de kleur aan aardetinten en veel roodbruin tinten, zoals terracotta, mosterdgeel, mosgroen en cacaobruin.

Duurzaamheid komt terug

Er wordt steeds meer rekening gehouden met welke verf er gekozen moet worden. Hierbij wordt er rekening gehouden met hoe duurzaam en ecologisch een verftype is. Tegenwoordig zijn er meerdere merken van verf op de markt, die duurzame verf verkopen. Deze verf is niet per se duurder of van een mindere kwaliteit, waardoor mensen sneller geneigd zijn om hierop over te stappen.

Matte verf komt op

Zijdeglans en hoogglans verf worden lang niet meer zoveel gekozen als matte verf. Matte verf is multifunctioneel. Je kunt er meubels mee restylen. Je kunt je kozijnen met matte verf behandelen. Maar je kunt ook je keuken mat verven of de wanden van je woning voor een zachte uitstraling van je interieur en om een gevoel van rust te realiseren in huis.

Kleur op kleur

Anno 2021 is het ook normaal dat niet langer een kleur je muren siert. Er worden van een kleur meerdere tinten gebruikt en hiermee wordt creatief gespeeld. De Ton Sur Ton look zorgt ervoor dat de harde contrasten in kleur verdwijnen en maakt subtielere kleurcombinaties mogelijk. Ook dit zorgt voor rust in je interieur. Wil je deze stijl overnemen, kies dan bijvoorbeeld voor verschillende groentinten. Door verschil aan te brengen in tinten, structuren en nuances kun je toch een spannend geheel realiseren.

Lambrisering als voorbeeld

Een bekende wijze om invulling te geven aan de Ton Sur Ton stijl is door te werken met een lambrisering. Hierbij verdeel je de muur in twee vlakken, waarbij je de grens tussen de twee kleuren legt op een hoogte die jij wenst. De twee ontstane vlakken schilder je of in dezelfde kleur maar in verschillende tinten of wit met een bepaalde kleur.

Vakken met kleur

Niet alleen de lambrisering doet het goed, maar ook de muren van je huis opdelen in meerdere vlakken vindt steeds meer aanhang. Denk bijvoorbeeld aan een kleurvlak achter je eettafel om het gevoel van een aparte ruimte te creëren. Wanneer je met kleurvakken werkt, hoef je je niet op te houden aan hoeken. Het oogt zelfs heel creatief, wanneer je bijvoorbeeld een hoek mee schildert. Of gebruik bijvoorbeeld een deel van het plafond om een soort afdak te realiseren, waardoor je een gevoel van geborgenheid creëert.

Hele plafond mee

Als je toch al je plafond deels meeneemt in de verfklus, waarom dan niet het hele plafond? Steeds meer mensen lijken het eentonige witte plafond zat te zijn, waardoor steeds meer plafonds ook een kleurtje krijgen. Voor veel mensen is dit net een stap te ver, maar de trend groeit steeds meer. Je kunt het plafond bijvoorbeeld mee verven in de kleur, die je muren ook hebben. Of schilder een strook van je plafond in een kleur of maak een nis voor je bank door plafond, de achterwand en een klein deel van de zijmuren in dezelfde kleur te schilderen. Doe je helemaal gek, dan laat je jouw muren wit en verf je alleen je plafond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Voordelen van zelf je huis schilderen

Het is natuurlijk belangrijk dat je huis er opgeknapt en goed onderhouden

5x Veelgemaakte fouten schilder inhuren

Het is niet vreemd dat veel mensen besluiten om schilderwerken over te

Maak kennis met de schildertrends van 2021

In de lange periodes thuis werken en thuis verblijven gedurende de Coronacrisis