Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Soms is het tijd om het schilderwerk aan je huis een nieuwe verflaag te geven. Verf kan wel eens verkleuren onder weersinvloeden of nicotine- of roetaanslag en je wil toch dat je huis er verzorgd uit blijft zien. Professionele schilders kun je voor al je verfklussen inschakelen of dit nu binnen- of buitenschilderwerk betreft. Maar welke verfklussen vallen hier nu onder? Wat zijn de kosten? In deze blog zal op deze vragen een antwoord gegeven worden.

Binnenschilderwerk gedefinieerd

Binnenschilderwerk bevat al het schilderwerk dat aan de binnenkant van je huis plaatsvindt. Het weer heeft hier kortom geen invloed op en dit is bepalend voor de soort verf die je bij dit soort klussen gebruikt. Dit verfwerk wordt verricht door een gespecialiseerde binnenschilder.

De klussen

De meest voorkomende verfklussen binnen, zijn: verven trap, verven van kozijnen, verven van deuren en het verven van muren, plafonds of vloeren. Daarnaast kom je de termen sausen of spuiten vaker tegen. Sausen gebeurt veelal bij muren en dit houdt in dat de muren niet goed voorbereid hoeven te worden. Bij sausen breng je namelijk een structuur op de muur aan, waardoor oneffenheden niet eerst weggewerkt hoeven te worden. Bij spuitwerk wordt de latexverf op de muur gespoten, wat als voordeel heeft dat in een rapper tempo een groter oppervlakte bestreken wordt. Dit scheelt in arbeidskosten. Bij spuitwerk breng je wel een dunnere laag verf aan, waardoor je de muur eerst moet voorbereiden en oneffenheden moet wegwerken.

De prijzen van binnenschilderwerk

De kosten van binnenschilderwerk zijn afhankelijk van de klus, die gedaan moet worden, en de tarieven die een schilder zich per uur vraagt. Voor het schilderen zal een schilder per vierkante meter ongeveer €25 tot €35 vragen. Spuitwerk kost je per vierkante meter vijf tot negen euro per vierkante meter. Sauswerk bedraagt circa tien tot veertien euro per vierkante meter. Bij elke klus moet je het uurtarief van gemiddeld €30 tot €35 per uur er nog bij rekenen om de totaalprijs te weten.

Goedkope binnenschilder

Een lagere prijs voor binnenschilderwerk gaat vaak hand in hand met het tegemoet komen van de schilder, dus goedkoper betekent niet altijd beter. Voordat je iemand inhuurt, is het daarom handig om binnenschilders wat betreft prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken. Vraag vrijblijvende offertes op en leg deze naast elkaar om een precies beeld te krijgen van de kosten en de verleende diensten. Omdat een binnen verfklus niet afhankelijk is van het weer kun je ook kosten besparen door een winterschilder in te huren, die met lagere tarieven werkt omdat hij kan langskomen buiten het hoogseizoen.

Wat is buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk is al het schilderwerk aan de buitenkant van je woning. Je beschermt hierbij de oppervlakte tegen weersinvloeden, dus bij dit soort verfklussen is het weer wel van belang. Buitenschilderwerk moet daarom tijdig en goed worden uitgevoerd. Daarom is het bij buitenschilderwerk zeker raadzaam om een vakman in te schakelen.

Verfklussen bij buitenschilderwerk

De meest voorkomende verfklussen bij buitenschilderwerk, zijn: het schilderen van de gevel, deuren, boeiboorden, kozijnen, tuinhuis en dakkapel. Door het goed onderhouden van deze items, kun je dure reparatiekosten voorkomen. Het tijdig schilderen zorgt ervoor dat de ondergrond altijd goed beschermd wordt en het vergroot de uitstraling van je woning. Er zijn een aantal uiterlijke kenmerken, die aangeven wanneer een nieuwe verflaag nodig is:

  • De verf begint te verkleuren
  • Er vindt houtrot plaats
  • De verf begint te bladderen
  • Er ontstaan scheurtjes in het schilderwerk

Prijzen buitenschilderwerk

Je zult eens in de zoveel jaar het buitenschilderwerk van je woning moeten laten doen. Daarom is het verstandig altijd wat geld achter de hand te houden hiervoor, want de kosten zijn niet gering. Je kunt kosten besparen door gelijk al het buitenschilderwerk te laten doen dan iedere klus afzonderlijk. Dan ben je gelijk ook voor een aantal jaren weer van dit schilderwerk af. De prijzen zijn afhankelijk van het soort woning, waarin je woont, de bereikbaarheid van het schilderwerk en de huidige staat van het schilderwerk. Een gemiddelde klus kost daarom bij een tussenwoning circa €1250. Bij zowel een hoekwoning als een 2 onder 1 kap woning moet je rekenen op een prijsopgave van €2500. Bij een vrijstaande woning heb je verfklussen vanaf €5000.

Beste periode voor schilderwerk buiten

Omdat je bij buitenschilderwerk wel afhankelijk bent van het weer is de beste periode om buitenschilderwerk te laten uitvoeren in de maanden april tot en met oktober. Bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden Celsius kan buitenschilderwerk het beste plaatsvinden. Verven kan ook wel in de winter, maar dan moet je speciale winterverf gebruiken, die niet bevriest bij de lage temperaturen en snel droogt.

Vergelijken

Ook bij het vinden van de juiste buitenschilder kun je het beste offertes met elkaar vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Kijk ook naar de garantie die een buitenschilder aanbiedt en naar de klantenreviews. Kies sowieso een schilder uit de buurt om hoge voorrijkosten te besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

De klussen bij binnen- en buitenschilderwerk

Soms is het tijd om het schilderwerk aan je huis een nieuwe

Goede schilder gezocht stappenplan

Voor alle verfklussen, zowel binnen als buiten, kunt u een schilder inschakelen.

Feiten en fabeltjes over het schilderen van je woning

Het schilderen van je woning behoort tot één van de onderdelen van