Wegwijs in schilderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Schilderwerk kan dan wel makkelijk lijken, maar het gaat om veel meer dan simpelweg op en neer gaan met een kwast of een roller. Er zijn verschillende zaken waar een schilder rekening mee moet houden, wat schilderwerk eerder een specialistenwerk maakt waarbij het belangrijk is dat de schilder op professionele wijze te werk gaat. Door hieronder verder te lezen tref je 10 handige tips die je kunt hanteren bij het inschakelen van een schilder.

Het inschakelen van een schilder

Zelf je eigen schilderklusjes uitvoeren kan veel tijd en energie kosten. Heb je geen zin in schilderen of beschik je niet over de juiste ervaring met schilderen, dan kan het resultaat van je schilderklus tegenvallen. Daarom is het ook aan te raden om een schilder in te schakelen. Een professionele schilder dient te beschikken over de juiste mate van kennis en ervaring en kan de schilderklus veel netter en in een sneller tempo uitvoeren dan als jij het zelf zou hebben gedaan vanwege de routinematige handelingen. Een schilder dient verder een deskundige aanpak te hanteren en een adviserende functie te vervullen waarbij de klant kan worden geadviseerd over de zaken die komen kijken bij de verschillende schilderklussen. Er zijn veel schilders werkzaam in kleine, grote en middelgrote schildersbedrijven maar ook veel schilders zijn freelancers en gaan zelfstandig te werk.

10 Tips voor het inschakelen van een schilder

Schilderwerk kan je zelf doen, maar indien je mooie resultaten wilt dan is het aangeraden om een professionele schilder in te huren. Hieronder tref je een tiental tips die je goed onderweg kunnen helpen wanneer je een schilder gaat inschakelen voor je schilderklusjes.

Tip 1: Check de achtergrond van de schilder

Ga na in hoeverre de schilder voldoet aan de juiste ervaring en achtergrond als het gaat om de schilderkwaliteiten. Bepaalde afgeronde opleidingen geven aan dat de schilder zeer professioneel te werk gaat waarbij je kunt vertrouwen op de kwaliteit die er wordt geleverd.

Tip 2: Maar duidelijke afspraken met de schilder

Het is heel belangrijk om goede, concrete en duidelijke afspraken te maken met de schilder. Voorkom miscommunicaties en zorg ga na in hoeverre de schilder zich wel houdt aan de gemaakte afspraken. Leg afspraken liefst vast op papier middels een officiële offerte.

Tip 3: Vergelijk eerst verschillende offertes

Voordat je definitief in zee gaat met een schilder, vraag eerst meerdere offertes aan bij verschillende schilders uit je omgeving. Zo kan je vervolgens alle offertes naast elkaar zetten en de schilder uitkiezen die het best past bij je budget, je voorkeuren en je wensen.

Tip 4: Let op de keurmerken

Als de schilder een keurmerk voert dan is dit alleen maar beter. Op deze manier weet je zeker dat de schilder aan de vastgestelde kwaliteitseisen voldoet en professioneel te werk gaat. De belangrijkste keurmerken in de schilders branche zijn De Betere Schilder, AF erkende schilder, Keurmerk kwaliteitsvakman en VGO keur.

Tip 5: Een schilder per uur inhuren of per klus?

Een schilder kan je zowel per uur inhuren als per klus. Kies je voor het uurtarief? Dan zal de schilder van tevoren een indicatie aangeven van hoe lang het ongeveer gaat duren om de klus af te ronden. Bepaalde schilders hanteren ook een minimumtarief voor schilderklusjes. Indien je voor een tarief per klus gaat, dan krijg je van tevoren het totaalbedrag te zien in de offerte. Beide tarieven staan min of meer gelijk aan elkaar.

Tip 6: Huur een lokale schilder in

Huur bij voorkeur een schilder in die uit je omgeving komt. Een schilder die lokaal is gevestigd kan sneller bij je woning komen om de klus uit te voeren en rekent dus minder kilometerkosten vergeleken met een landelijke schilder die van ver moet komen. Daarnaast kan een lokale schilder ook sneller te werk gaan en is je schilderklus dus ook eerder afgerond.

Tip 7: Kijk niet naar enkel de prijs

Natuurlijk is het altijd interessant om de offerte met de laagste prijs uit te kiezen, maar hou rekening dat het bij schilderwerk gaat om veel meer dan enkel de prijs. Schilderwerk dient netjes te zijn uitgevoerd en dan wil je geen hoge kosten betalen voor slecht schilderwerk.

Tip 8: Voer het voorwerk zelf uit

Je zou kunnen kiezen om de schilder een handje te helpen door het voorwerk zelf uit te voeren. Denk zo aan schoonmaken, afbranden, het sauzen van het plafond of de muur, het verwijderen van behang of een oude verflaag en het vullen van gaatjes. Zo hoeft de schilder minder te doen en betaal je vervolgens ook een lager tarief.

Tip 9: Besparen op de kosten

Naast het vergelijken van offertes en het inhuren van een lokale schilder zijn er nog verschillende manieren waarop je kunt besparen op de kosten van het inhuren van een schilder. Denk zo aan de volgende methodes:

  • Hou rekening met het buitenschildersseizoen. Hierbij kan je rekenen op een verhoging van tot wel 20% van de kosten voor binnen schilderwerk.

  • Vraag een lokale subsidie bij de gemeente aan indien mogelijk. De subsidie die je momenteel kunt aanvragen betreft de arbeidskosten van het schilderwerk.

  • Bundel je krachten met vrienden, familie, kennissen of buren om kwantumkorting te krijgen bij de schilder. Hoe meer klusjes de schilder krijgt in één keer, des te lager de kosten.

  • Help de schilder door het voorwerk te doen van de schilderklus.

  • Koop je verf tweedehands tegen een verlaagd tarief.

Tip 10: De btw inclusief of exclusief

Ga na in hoeverre de btw inclusief of exclusief is. Veel schilders geven offertes uit en er wordt vaak geen rekening gehouden dat de btw nog moet worden toegevoegd.

Je eigen woning schilderen lijkt een eenvoudige taak, maar zo makkelijk blijkt dit in de praktijk niet. Daarom is het ook aan te raden om een professionele en ervaren schilder in te schakelen om je schilderklussen uit te voeren zodat je verzekerd bent van schilderwerk van hoog kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Laatste nieuws

Hoe schilder je op een originele wijze je muren?

Je woont al een tijdje in dezelfde woning of je verhuist juist

10 Tips voor het inschakelen van een schilder

Schilderwerk kan dan wel makkelijk lijken, maar het gaat om veel meer

Voordelen van zelf je huis schilderen

Het is natuurlijk belangrijk dat je huis er opgeknapt en goed onderhouden